2 entry daha
  • ankara bahçeli 49'uncu sokakta bulunan üçüncü dalga efsanevi kahvelere sahip süper ötesi mekan.

    starbucks'la burayı karşılaştıran zihniyet lütfen gitmesin zaten. petra, probador colectiva, kronotrop vs. nitelikli kahve çekirdeklerini ankara'da hiç bir yerde birlikte bulamazsınız. an itibariyle 10-12 çeşit kahveye sahipler. aynı zamanda kendi kahve çekirdeklerinide kavuruyorlar.

    genel olarak pour over demleme üzerine yoğunlaşmışlar. bunu yaparken hario v60 kullanıyorlar. bunun yanında espresso ve türk kahvelerinde de budur dedirtiyorlar. öyle bir baristaları var ki siz sorun sıkılmadan sabaha kadar anlatacak sanki. hiç bir sırrını saklamadan söylüyor. kahve refraktometresiyle bilimsel olarak kahvelerini ölçümlüyorlar, ki şuna sahip olmak zor bir şey değil çoğu kahvecide maalesef yok. bilimsel olarak iyi ve güzel bir kahve yapmak için yola çıkmışlar, bu konuda da bana göre ankara'da en iyiler. beni geçtim foursquare'da en iyi 5 kahve dükkanı arasında gözüküyorlar.

    hangi tür kahve sevdiğinizi bilmiyorsanız bile, hoşunuza gidebileceğinizi düşündüğünüz kahveleri tadabiliyorsunuz. bu konuda da sizi yönlendiriyorlar. tek tek müşterilerle ilgileniyorlar. sıcak bir ortam, arka planda çalan plakla birlikte loş bi ışık, kendilerine has bir tarza sahip güzel insanlar. ileride isimlerini daha çok duyacağız.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap