8 entry daha
  • film, turk sinemasinda insanlik ve fedakarlik gibi olgulari en iyi anlatan yapitlarin ba$inda gelir.. kirsal kesim kurt halkinin mutsuzlugunu, icinde bulunduklari guc ya$am ko$ullarindan kurtulma cabalarini ve umutlarini seyirciye aktarirken, ayni zamanda bir kurtulu$ kapisi ve medeniyet(!) olarak gordukleri buyuk $ehrin de aslinda hic de toz pembe olmadigini, koyde agalar neyse buyuk $ehrin zengininin de aynen oyle oldugunu kimi zaman guzel goruntu ve akillica kotarilmi$ diyaloglarla anlatirken, kimi zaman da dogru mehmet gibi kozasindan firlayip cikan 15 ya$larindaki bir cocugun agzindan, pek de inandirici ve etkileyici olmayan bir yol ile izleyiciye iletiyor..
    --- spoiler ---
    cobanlarin koyunlari yonlendirirken cikardiklari sesler, trende uyuyan adamin ayakkabilarinin calinmasi, ailenin en kucuk bireyinin** bir firsatini bulup orospuyla yatmasi ve akabinde paralarini kaptirmasi, yine ayni cocugun kirsal kesimdeki bir magarada tarihi eserler bulmasi fakat degerlerini bilmedigi icin cuzzi bir miktar para ile kaziklanmasi vb. =>
    --- spoiler ---
    olaylar da yilmaz guney'in ana konu icine serpi$tirdigi ho$ detaylardir.. kendisi fransa'da son filmi duvar'i cekerken bir fransiza verdigi roportajinda suru ile ilgili olarak, "suru'de kurt insanini anlatiyorum fakat kurtceyi kullanamadim, kullandigimiz takdirde ise hapise atiliyoruz" diyerek aci ama gercek aciklamasini yapmi$ti. bence filmdeki en guzel ve anlamli mesajlardan* biri $irvan'in ankara sokaklarinda, sirtinda karisini ta$irken ona mirildandigi ve askerde ogrendigini soyledigi ankara turkusu'dur*. filmin bir guzel tarafi da mukemmel bir soundtrack'e sahip olmasidir.. dokunakli kurtce uzun havalardan tutun da, ankaranin ta$ina bak'a ve trende zulfu livaneli'nin soyledigi e$kiya dunyaya hukumdar olmaz'a kadar son derece guzel eserler mevcut. ozellikle tuncel kurtiz'in oyunculuguna $apka cikartilmali. bu film ayrica tarik akan'i, ozellikle 50'li yillarda dogmu$ anadolu kadininin gozunde gercek bir star yapan filmlerin ba$inda gelir*..
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap