11908 entry daha
  • bilgi: birayı bardak yerine şişeden içerseniz, ekstra gaz yutmuş ve şişkinliğe yol açmış olursunuz.

    açıklama: ya valla bakın, sözlüğün kutsal bilgi kaynağı olmasına vesile olan, ender başlıklardan birini sabote etmek değil amacım. ama bu bilgi gerçekten benim ufkumda derinlemesine ve dikine bir koridor açtı. zira bira içmeye başladığımdan beri, kutsal içkiyi şişeden dikip, hayvan gibi geniren bir insandım. geviş getirip, yutakta biriken fıstık hamurunu tekrar ağzıma toplayıp, defalarca çiğnediğim konusuna hiç girmek bile istemiyorum. hal böyle olunca kimse sizinle bira qeyfi yapıp da face'ye foto atmıyor. bilakis öküz gibi bira içip, helyum gazı solumuş gibi olduğunuzdan, sizden tiksiniyorlar ve dahi uzak duruyorlar.

    oysa sorun birayı nereden içtiğinizle alakalı, şişeden içince insan ister istemez (genelde istemez) bir miktar hava yutmuş oluyor. bu hava içeride bir boşluk yaratıyor, ee zaten sizin içinizde duyumsadığınız ve hoş görmediğiniz naturel bir boşluk var ki bu saatte bira içiyorsunuz. işte bu noktada iki boşluk bir biriyle karşılaşıp çarpışınca, the deep bang metazori oluyor. yani bir anlamda zorla aşka itekleniyorsunuz. dayatma bu, bira gazı dayatması. o esnada bünye, "tekel bayii ya bira gazı akışını keserse" diye endişelere gark olup, kendini kapatıyor. maden suyu içmişcesine sizi genirtiyor.

    sonuçta şişeden çaktığınız ve normalinde aşklara vesile olması gereken bira, sizde şişkinlik, hazımsızlık, vurdumduymazlık, siktimölmezlik, yapıyor. ramazan davulu gibi, yerli yersiz çalınıp, depoda toz toprak içinde saklanıyorsunuz, ta ki bir sonraki bayrama değin.

    -bardağa koyun, pet de olsa, kağıt da olsa, bardaktan için. bu vesileyle: içiniz şişmez, gönlünüz bir hoş olur, inşallah! hürmetler. cidden bunu önemsediğim için yazdım, kusura kalmayın, tekrar hürmetler. zira evrendeki yerimiz, dna şifremiz, tarihi geçmişimiz, insancıl isteğimiz vb envai çeşit bilgiyi ben de okudum. yeri geldi bunları çeşitli ortamlarda servis de ettim:

    -abi uzayda toz zerreciği kadar yalnızız.

    +uzayın am.na koyum! biz koca lüleburgaz'da bile yalnızız a be!

    lakin yukarıdakine benzer tepkiler aldım ama biranın şişe yerine bardaktan içilmesi gereği, sanırım herkesin işine yarayacaktır. hürmetler. malt iyi.
29755 entry daha
hesabın var mı? giriş yap