78 entry daha
  • gençken canları sıkıldıkça istanbul'a, ankara'ya gelmesiyle haşır neşir olunmuş, o zamanın naçizâne zuhur eden hobi düzeyindeki arkeoloji ilgisine eşlik eden helenperverlik* hislerini icra ettikleri cayır cayır metalle birleştirmesinden kelli, ne yaparlarsa yapsınlar gönüllerde ayrı bir taht kurmuş adamlar.

    hesiodos'un tanrıları anlattığı theogonia kitabının albümünü yapmalarıyla zaten zamanın (ve mekânın) ötesine geçmiş grup.

    bu anlamda gerek 2000'lerden sonra başlayan "özüne dönme" hareketiyle gerek helenik gerek şarkî ezgileri kendilerince yorumlayarak farklı - ama aynı derecede başarılı - bir yola girip müzikal seyirlerine devam eden grup.

    ancak kimi helenperverlerin çok daha farklı bağlı olduğu grup. insana gözlerini kapattığında kadim helen, pers ve roma diyarlarının resmini sunabilen kaç grup vardır? alabildiğine yüzeysel 300 spartalı sevdasının ötesinde, non serviamı (sekülerlik yanında) helen topraklarını galya gibi sömürmeye çalışan romalılara karşı bir baş kaldırı, archon'u helen diyarının düşmanlarına karşı verilen savaşın kumandanının dramı ve athanati este'yi tanrıların yanında olduğunun güvencesiyle savaşa koşan askerleri olarak dinleten, dinletebilen yegâne grup.

    şerh-i thermopylae: işbu güzelleme son albüm rituals dinlemeden, salt bu albümün düşüncesiyle yazılmıştır.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap