1 entry daha
  • 1954’te gaziantep ilçesinin kerküt köyünde doğdu. ilkokulu burada tamamladı. gaziantep imam hatip lisesini ve ardından gaziantep lisesini bitirdi.

    1978 yılında istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi arap ve fars dilleri ve edebiyatları bölümü’nden mezun oldu.

    aynı fakülte’nin tarih bölümünde doktora tezi hazırlamaya başladı.

    1979 yılında tercüman gazetesi’ne girdi. tercüman kütüphanesinin kurulması ve kitapların tasnifinde görev aldı.

    bir çok kitap ve ansiklopedinin yazılmasına ve hazırlanmasına katkıda bulundu...

    daha sonra gazetenin, haber merkezi ve yurt haberlerinde çalıştı. yurt haberler müdürü oldu. köşe yazıları yazdı...

    1991 yılında haber koordinatörü olarak ortadoğu gazetesi’ne geçti. bu gazete 5 yıl süreyle köşe yazarlığı yaptı. yeni sayfa ve önce vatan gazetelerinde günlük yazıları ve araştırmaları yayınlandı.

    1993 yılında haber editörü olarak ihlas haber ajansı’na girdi. 7 ay sonra ajansın habür müdürlüğüne getirildi. mahalli bir ajans konumundaki ihlas haber ajansı, onun haber müdürlüğü döneminde türkiye’nin ve ortodoğu’nun en büyük görüntülü haber ajansı konumuna yükseldi.

    1997 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte veri haber ajansı’nıkurdu. finansal sıkıntılardan dolayı ajansı kapattı. 1999 yılında brt televizyonuna girdi. haber editörü ve program yapımcısı olarak görev yaptı.

    karakter tahlilleri, dört halifenin hayatı, rüya tabirleri, asya’nın ayak sesleri, ansiklopedik islam sözlüğü, türkçe dualar gibi yayınlanmış eserleri ve x ve z, hikayeler kitabı gibi yayınlanma aşamasında olan çeşitli eserleri bulunmaktadır.

    çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, şiirleri bulunan mehmet ali bulut evli ve bir kızı vardır.

    eserleri

    fardipli sinha
    mehmet ali bulut
    hayat yayanları roman dizisi

    sinha'yı elinize aldığınız andan itibaren içine düşebileceğiniz bir girdabın kenarında olduğunuzu hatırlatmak istiyoruz. bu girdap özellikle dünyaya belli açılardan bakan ve şekillendirilmiş inançlar için yıkıcı sonuçlar doğurabilir. etki alanına alacağı koşullu inancı aklın akıntılarında sağa sola savurduktan sonra sahibinin ruh derinliklerine fırlatacak olan girdap, koşullanmamış inançlar için aklın labirentlerinde eğlenceli bir gezi olacaktır...

    bu kitapta her okur kendi ruh hallerinden birini ya da birkaçını bulabilecektir. hangi sayfada, hangi satırlarda, hangi yaşam kırıntısının içinde kendinizden bir parça bulacağınız, dünyaya nereden, hangi açıyla baktığınızla doğru orantılıdır. görecelik içeren savlarıyla sinha; pek çok okurun elinde kendi yüzünü/maskesini net görebileceği bir ayna olarak da algılanabilir...

    kaynak: www.biyografi.net
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap