28 entry daha
  • oyunu ilk kez oynadığımda bende herkes gibi biraz hayal kırıklığına uğradım doğru ancak ikinci kez oynadıktan sonra aslında yapımcıların bazı şeyleri oyunu oynayanların hayal gücüne bırakmayı amaçladığını düşünüyorum. herşeyi açıklasalar çok anlamlı olmayacak belki. benim hayal gücümü kullanarak çıkardığım sonuçlar şöyle sıralanıyor.

    --- spoiler ---

    * gerek henry gerek delilah ruhsal olarak çok sağlam karakterler değil ikisi de fazlasıyla bencil, delilah'ın alkol problemi var ve kendi dünyasında yaşıyor. bu dünyasına yapılabilecek müdahalelerden kaçınma amacıyla ormanda meydana gelen olayları yalan yanlış rapor etmeyi alışkanlık haline getirmiş. (teenager'lar hakkında yanlış rapor hazırlaması vb. birkaç olayı daha var) büyük olasılıkla ned goodwin ile ilgili olayı da biliyor ancak doğru raporlamadığını düşünüyorum. henry'nin kulak misafiri olduğu radyo görüşmesinde bu konudan bahsediliyor büyük ihtimal.
    * bryan goodwin'in ölümü bir kaza. babası eski asker ve beyninden çok fiziki gücüne güveniyor. mental olarak pek sağlıklı bir yapısı olmadığı anlaşılıyor. oğlu ise tam tersi, hayal dünyasında yaşıyor, frp oynuyor, bilimle ilgileniyor. tırmanışlar konusunda babası onu zorluyor diye korkusundan araç gereçleri bile saklamış artık çocuk. çocuğun ölümü ile ned iyice kafayı sıyırmış oluyor.
    * bilim istasyonunun ned ile ilgisi yok. bilimsel çalışmaların yapıldığı bir yer. ned goodwin, henry ile delilah'ın konuşmalarından henry'nin paranoyaklaştığını fark edince oraya iki sahte rapor koyup bilimsel denek olarak kullanıldığı izlenimi yaratmayı amaçlıyor.
    * olaylar ortaya çıkmaya başlayınca ned herşeyi itiraf ediyor ve ortadan kayboluyor, bu durum delilah'ın da işine geliyor, yine yalan yalnlış birşeyler yazıp yolumuza gideriz diyor, henry'de bunu kabul ediyor.
    * ormanda rastlanan pek çok ilginç şey oluyor, gölde ördek var mesela, ayrıca kütük üzerinde bir rakun görebilir, evde iki adet kaplumbağa besleyebilirsiniz. ilginç detaylar bence, keşke doğa ve hayvanlar ile daha çok etkileşim olsaydı.
    * ron ve dave ismindeki iki ranger arasındaki yazışmalar ilginç. onların hikayesini anlatan bir dlc olsa keşke.
    * hawker's nest'in hikayesi ürkünç ve eğlenceli.
    * jane eyre - oyundaki tek gerçek(?) kitap.

    --- spoiler ---
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap