3 entry daha
  • doktor değilim. bazı doktorların aptallığı sınır tanımıyor. daha fazla ilaç yazıp kesemi doldurayım diye saçma sapan ilaçlar yazabiliyorlar. teşhise gel.

    hasta: 22 yaşında kız
    belirti: aniden başlayan şiddetli karın ağrısı
    şüphe: apandisit

    doktora gidilip apandisit tahlili yapılır apandisit çıkmaz. bu kez kan ve idrar tahliline yollar. kan temiz çıkar. idrar tahlilinde ise idrarda enfeksiyon (lökosit ve eritrosit oranı yüksek olduğundan) teşhisi konulur. olay neredeyse bellidir. yazılan ilaçlara bak:

    piyeloseptyl: idrar yolları antiseptiği (bu tamam)
    buscopan plus: spazm giderici, ağrı kesici, idrar yollarında da etkili (bu da tamam)
    cipralex: hafif depresyonların tedavisinde yazılır. bol yan etkisi vardır. (acıdan dolayı birdenbire ağladığı için doktor hastanın kafayı sıyırdığını, histeri krizine girdiğini düşünmektedir. hastanın dikkat çekmek için yaptığını düşünmektedir. hastanın depresyonla uzaktan yakından ilişkisi yoktur. bu ilaç ne alaka amk)

    hastaya cipralex'i kullanma dedim. şu an iyi durumda.

    her doktor için söylemiyorum aralarında çok iyi, mesleğinin aşığı, idealist doktorlar da var. peki şimdi ben bu doktoru ne yapayım? şikayet mi edeyim? siz olsanız ne yapardınız? bir doktor çıksın açıklasın bana. ciğeri beş para etmeyen egosu tavanda bir geri zekalının tribini çektik. iş mi bu şimdi? canımızı emanet ettiğimiz doktorlar acınacak haldedir. bilginiz olsun istedim.

    edit: wentimiglia uyardı. doktorun cipralex yerine bir antibiyotik olan cefaks yazma ihtimalinin yüksek olduğunu, muhtemelen eczacının yanlış okuduğunu söylemiştir. sağlığımız bazen eczacı kalfalarının elinde de olabiliyor. bilin istedim.

    edit 2: coriahasgrownuptobethemomofyigitandyagiz* da uyardı. elle yazılmışsa muhtemelen cipro olabileceğini söyledi. e reçete ise arama yaparken aynı harflerle başlamasından ötürü cipralex ile karışmış olabileceğini söyledi. gerçi sistemin idrar yolu enf için depresyon ilaçlarına izin vermediğini iletti ama sistem izin verdi. ilaç şu an bana bakıyor. üzerinde de iki çizik var.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap