• apple tarafından yapılan açıklamayla gözler önüne serilmiş taleptir.

    apple'ın açıklamasına göre, fbi apple'dan açıkça apple ürünlerinde olan datalara erişime izin verilmesi için, şifrelemenin açılabilmesi için bir "gizli kapı" yerleştirilmesini istemiş, apple da bu kararı "her ne kadar iyi nyietle olduğunu düşünsek de" diyerek reddetmiştir.

    buradaki detay ise, apple'ın bunu halka açık bir şekilde "müşterilere mektup" adı altında paylaşmaya zorlayanın ne olduğudur. benim kişisel görüşüm, fbi'ın baskısına dayanamayan apple bu konuyla mücadele etmek için fbi'ı halkın kucağına atmak istemiş ve bu açıklamayı yapmıştır.

    ayrıca apple açıklamasında bu "gizli kapı"nın yerleştirilmesi durumunda tek kullanımlık olamayacağı ve bunun başkalarının da ele geçirebileceğini söylemiş, bu durumun da tüm verilerinizin okunabilmesinden tutun kamera ve mikrofonunuzun dinlenebilmesine kadar uzanacağını belirtmiştir.

    apple'a karşı sempati duymayan birisi olarak, müşterilerinin bilgilerini korumak için verdikleri mücadeleye saygı duymama sebep olmuş, gizliliği ihlal eden bir taleptir.

    apple müşteri mektubu - http://www.apple.com/customer-letter/
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap