565 entry daha
  • ankara'daki gar saldırısından sonra hakkında yazdıklarımı tekrardan yazmaya ben utanırken kendisi utanmayan teşkilat. (bkz: #55418033)

    çok kısa aralıklarla ikincisi devletin kalbine ilkinden daha yakın olmak üzere iki terör saldırısı olduğunda ve bu iki saldırının ortasında sultanahmet'te bomba patladığında köşem market eleştirilemeyeceğine göre eşyanın tabiatına uygun olarak (önleme görevi sebebiyle) kendisi eleştirilecek teşkilattır. chp ve mhp seçmenini fişlemenin dışında bir iş yapıp yapmadığını; asıl odak noktası olması gereken pkk, pyd, ypg, işid, dhkp-c, hizbullah ve sair örgütlere karşı ne ciddiyetle bir tutum aldığını merak ediyor insanlar ve karşılarında iki argüman buluyor;

    i. teşkilatı yıpratmayın
    ii. işlerini öğretmeyin

    arkadaş, allah aşkına koca istihbarat teşkilatı bizim eleştirilerimizi "nerede yanlış yapıyorum da kendi vatandaşlarım beni eleştiriyor" noktasında değil de içerleyecek bir argüman olarak görüp moral-motivasyon bağlamında çöküntü yaşayıp düşük kapasitede çalışacaksa mensuplarının psikolojik profillemesini yapan insanı vatandaşlıktan çıkarın. futbolcu mu bu istihabarat elemanları? gazla mı çalışıyorlar?

    iş öğretme konusunda da düşünün artık insanlar ne derece güvenlerini yitirmişler ki izledikleri casusluk filmlerinden, okudukları 3-5 internet sayfasından bir şeyleri düzeltmek için tavsiye veriyorlar. afedersiniz de kalfa mühendise iş öğretiyorsa suç mühendisindir; kalfanın değil.

    ayrıca diyelim ki, "kaç tanesini engellediler biliyor musun?" argümanı doğru; kendilerine müteşekkir olmakla birlikte o zaman da ülkede bu derece güvenlik zaafiyetine yol açan başka kurum ve/veya politikaların olduğu anlamı çıkıyor ki, bunların tespit edilip düzeltilmesi gerekmiyor mu? "mit görevini yapıyor" argümanı kullanılırken "ama ...... sebepten dolayı bu kadar olabiliyor" diye devam edip o boşluğu da samimiyetle doldurmak gerekiyor.
    kusura bakmayın ama bu menfur saldırının failleri ve faillerinin sempatizanları en ağır şekilde cezalandırılmayı hak ederken bu zaafiyete yol açanlardan da hesap sorulması gerekiyor.
838 entry daha
hesabın var mı? giriş yap