4 entry daha
  • sahiplerinin ve çalışanlarının çok tatlı olduğu mağaza.

    bir şeyler deniyordum. böyle bir karasızlık aşamasında bir çalışana fikir sordum. "sanki şurası şöyle olsa daha mı iyi olurmuş?" gibisine bir şeyler derken, orada ki bir beyefendi(sanırım sahibi) müşterilerin fikirlerinin önemli olduğunu ve farklı bir fikrim varsa söylersem memnun olacağını söyledi. kendi fikrimi belirttim güzelce dinlediler. bu arada şunu da belirtmek istiyorum ki ürün ile ilgili memnun olmadığım nokta ürünün kötü olmasıyla asla alakalı değil. benim pek giymediğim bir model olduğundan ötürü tuhaf geldi. bu şekilde müşteriye fikir danışılması ve eleştirilerin olgunlukla karşılanması çok hoşuma gitti.

    daha sonra internet üzerinden online satışın konusu açıldı. ben başka bir mağazanın online alışverişi ile karıştırarak "sizin mağazanızın online alışverişi çok kötüymüş ekşide okudum" dedim. buradan özür diliyorum, karıştırmışım. muhtemelen addax ile karıştırdım. online alışverişinize dair hiç bir kötü yorum yok. ve bunu söylememe rağmen yine olgunca eleştirimi dinlediler.

    ürünlerine gelecek olursak çok tatlı etekleri, özgün mont modelleri mevcut. hiç etek giymeyen bir insan olmama rağmen ben bile etek giymeye özendim. fiyatları ise gerçekten uygun. hani ne sudan ucuz, ne de çok pahalı. tam olarak ürünün ederi fiyat biçmişler. hepsinden önemlisi müşteriye yaklaşımları çok çok iyi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap