20 entry daha
  • ursula k leguin'in yerdeniz büyücüsü adlı serinin ilk kitabını takip eden kitabı. içinde eşsiz metaforlar, derin çağrışımlar vardır.

    --- spoiler ---

    bir çocuğun önce tutsak bir kadın olmasıyla başlayan ve devam eden sonra yeniden çocukluğa dönüşünü anlatan,sonrasında yeniden ve fakat özgür bir kadın olarak kendini keşfiyle biten harika kitap.

    yorumlarda mağaranın kadının rahmi olduğu belirtilmişse de bence sadece rahmi değil bütün olarak "iç"idir rahim. ruhunu, kalbini, korkularını ve diğer her şeyi de içinde barındırır. rahim ise kilitli hazine odasıdır. arha'nın sınırlarında gezindiği ama ged'in girdiği, ged'in girmesiyle içindeki sönük eskimiş hazinelerin anlam bulduğu hazine odasıdır arha'yı tenar yapan.

    ereth akbe'nin yarısı arha'nın açılmamış hazinesinde saklı olan ve diğer yarısı ise ged'in bulup getirdiği kırık halkasının birleşmesi ise kadın ve erkeğin birleşmesini simgeler. her iki parça da kendi başına basit anlamlar ifade ediyorlarken bir araya geldiklerinde eksik cüz'ün de okunması mümkün olacak ve tüm dünyaya huzur barışın gelmesini sağlayacak, güç ortaya çıkacaktır. belki bu da kadın ve adamın birlikteliği ya da onların birlikteliği sonucunda ortaya çıkacak bir çocuktur.
    --- spoiler ---
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap