30 entry daha
  • dünyanın en sevimli şehri, japonya'nın ilk başkenti, geyiklerin cenneti, hayatımda gördüğüm en güzel rogar kapağına (kapaklarına) sahip şehirdir. eğer jr biletiniz varsa kyotodan direkt trenle gidebilirsiniz. trenden inip, bir harita alıp önce todaiji templea doğru yolunuzu çevirebilirsiniz. sanırım herkesin yaptığı ilk şey budur ama benim gibi rogar kapağına aşık olan başka salak var mıdır onu bilmem. yaklaşık yarım saati kapak inceleyerek geçirdikten sonra, ilk gördüğüm geyik, dünyanın en mutlu insanı benim hissi yaratmıştır.
    nara'da her yerde geyiklerle ilgili uyarılar vardır. (bkz: tos atabilir)(sevimli misiniz nesiniz) göreceğiniz hiç bir geyik yakul kadar büyük olmayacaktır. merakla ilk yaptığım şey, yavaşca boynuzuna dokunmak olmuştu geyiğin ve hayatımın şokunu yaşamıştım. yumuşak, sıcacık bir kadife. sonra dünyada boynuzları kadife içinde büyüyen tek hayvanın geyik olduğunu öğrendim. kadife kafalı bıdıklar ve ağaçlar arasında todaijiye doğru yürürken saatler harcayabilirsiniz. bu arada geyikler yemek yemeği çok seviyorlar. bol bol bisküvi, yulaflı birşeyler, grissini filan götürebilirsiniz. her yerde geyikler için shika senbei satılıyor ama marketlerden çok daha ucuza sevecekleri yiyecekleri alabilirsiniz. bu arada aval aval gezerken, haritalarınızı ortalarda tutmayın, babamın haritasını geyik yedi, onla dalga geçip, fotoğrafını çekmeye çalışırken benimkini başka bir geyik yedi. nara çok büyük bir yer değil ama rahat gezmek için haritanıza sahip çıkmak elzem. todoiji büyüklüğü ile etkileyen bir tapınak. ancak benim için tenryuji temple çok daha huzurlu ve etkileyici idi. todoijide büyük yoldan ana binaya girdiğinizde içeride daibutsuyu görüp, kendinizi karınca kadar hissedeceksiniz. güzel bir tapınak ama orada cidden az zaman geçirdim.
    nara da tapınaklar arasında geyiklerle oynayarak dolaşmak tapınağın içinde olmaktan çok daha güzel. bu arada pek çok küçük müze karşınıza çıkar. ilginç ve güzellerdir.
    kasuga taisha todaijiden yürüyerek gidilecek muhteşem bir tapınak. ormanın içinde yürürken, geyiklerin de etkisiyle nereden kodama çıkar diye bakıyorsunuz. cidden kodama fırlasa önünüze şaşırmaz, sevinçle yaşasın! gerçekmiş diyebilirsiniz. narada yürürken miyazakiyi daha çok anladım. miyazaki izlemiş, hayranlık duymuş, özellikle mononokeyi sevmiş insan naradan farklı bir keyif alıyor.
    kasuga taisha tam bir shinto tapınağıdır. girişindeki toriiden, 100lerce fenere lantern, ibadet eden insanlardan, ormanın içine saklanmışlığına hayran kaldığım mabed olmuştur.
    nara japon kültürünün güzelliklerinin özeti gibidir. hayranlıkla sevdiğim benzeri olmayan şehirdir.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap