4 entry daha
  • henüz gördüğüm kadarı ile türkiye'de türkçe layout'u olmayan klavye. açıkcası tuş yapısı benim oldukça hoşuma gitti zira özellikle fps oyunlarında sık kullanılan wasd tuşları farklı şekilde tasarlanmış ayırt edilebilir olması adına. yazı yazmak için pek konforlu bir klavye olmasa da oyun amaçlı kullanımda şuanda piyasadaki en iyi klavyelerden birisi, hatta razer blackwidow'u falan gömer benim gözümde. romer-g tuşları için biraz araştırdığımda genel yorum cherry switch'lerden daha hızlı tepki verdiği yönünde fakat tabii ki bir oyuncuyu sakinleştirecek toklukta sesi yok, hissiyatı da biraz garip. tuş sesleri cherry mx brown'a benziyor biraz, ses olarak hoş ama blue'daki kadar çatır çutur tuş sesi gelmiyor. gece oyun oynayan, evdekileri rahatsız etmek istemeyen biri iseniz aslında güzel bu açıdan. tuşların içerisindeki yaylarda zamanla gıcırdama olur mu onu da merak etmiyor değilim.

    artık çoğu üst model gamer klavyede olduğu gibi ışıklandırmaları pavyondan hallice bu arada. dalga efekti, sırayla renk değiştirme gibi özelliklerin yanında sadece istediğiniz tuşları istediğiniz renkte de aydınlatabiliyorsunuz. hatta biraz programlama kapasitesine sahipseniz daha fazlasını da yapmak mümkün. mesela wow oynuyorsunuz 1 - 6 arasına skill'leri koydunuz diyelim; tuşları programladınız skill aktif iken yeşil, bastığınızda mavi, cooldown süresinde kırmızı yanabiliyor. veya zevkinize göre çok daha farklı programlamalar da yapabilmek mümkün. ayrıca yazılımı sağolsun açtığınız oyunu tanıyıp ona uygun profile (makro, ışıklandırma vs.) otomatik geçiş yapabiliyor. kullanım açısından da baya rahat logitech gaming software.

    arx control olayı baya yenilikçi fakat arx ünitesinden şarj edememek kötü zira cayır cayır bataryayı yiyor. evdeki eski iphone'u koydum gayet hoş oldu. şimdilik çok bir işe yaramıyor, bilgisayarınızın cpu - ram - gpu gibi değerlerini takip edebiliyorsunuz fakat ışıklardaki programlama olayı burada da geçerli. isterseniz kendi programınızı yazıp mesela lol oynarken minion, kda, hp/mana gibi istatistikleri de buradan takip edebilmeniz mümkün.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap