239 entry daha
  • bu türkiye'deki mal milliyetçiler yüzünden, bir türlü görevi anlaşılamamış ve başarısız oldukları sanılmıştır.

    - arkadaşlar size tavsiyem; böyle facebook da falan jöh, bordo bereliler, bilmem neler gruplarına üye olmayın. o kadar saçma sapan paylaşımlarda bulunuyorlar ki, insanlar bordo berelileri superman gibi görüyor.

    - bordo bereliler'in kim oldukları hakkında az çok bilgi isteyen insanlar, özel kuvvetler komutanlığına bakabilirler.

    - lan anlayın artık şunu, bordo berelilerin görevi çatışma çıkan alana varıp, sıka sıka gitmek değildir.

    - yani bordo bereliler ''yıkıcı'' güç değillerdir. ''özel'' birliktir. yani ne demek bu kuş beyinli arkadaşım? sadece özel durumlarda ortaya çıkan ve bu duruma göre yapılması gerekeni yapıp, geri çekilen birliktir. eğer yıkıcı güç aranıyorsa ''zırhlı piyade ve tank'' unsurlarını ordu yollar ve gidilen şehri iki gün geçmeden dümdüz eder.

    - bazı arkadaşlar başarısız olmuş demişler. lan niye başarısız olmuşlar? çünkü pekeke unsurlarını tümden yok edememişler ama güzel kardeşim adamlar, diyarbakır sur bölgesini teröristlerden komple temizlemek için gönderilmedi ki.

    - bu adamlar, bölgeye yığılan mühimmat, bomba, tünel, vs vs. gibi unsurları tespit etmek için görevlendirildi ki bence kısa sürede görevlerini yerlerine getirdiler. 5 aydır, bölgede savaşıyoruz, askerlerimiz adam akıllı 3 tünel tespit edemediler. teröristlerin nereden girip nereden çıktıkları belli değildi. bordo bereliler 1 ay kaldı bölgede. en az 100'e yakın mağara, tünel tespit edip patlattılar. zaten duruma bakarsanız, bu tüneller ortaya çıktıktan sonra
    hdp ve pkk unsurları, delirip ''sivilleri öldürüyorlaaaar, bodrumda mahsur kalan sivilleer var'' falan diye feryat etmeye başladılar. neden? çünkü tünelden kaçamıyorlar. neden? çünkü bordo bereliler bölgedeki tünellerin %80'lik kısmını bulmuş. göt gibi sıkışmışlar.

    - şimdi anladınız mı arkadaşlarım, bordo bereliler yıkıcı güç değillerdir, efektif kullanılırlar. komando gibi gelene geçene saldır mantığıyla hareket etmezler. öyle bakarsanız komandolar ve özel harekat polisleri falan bordo berelilerden çok daha tehlikedirler. bordo bereliler, özel durumlar için gelirler, görevlerini yapmaya çalışırlar ve en yakın sürede bölgeden çekilirler.

    - bu adamların esas görev tanımı ise daha acayiptir. ''ülke bir parçalanma ya da işgale uğrarsa, ülke içindeki savunma yapılarını oluşturup, halka bildirip, onlarla birlikte işgal unsurlarına karşı savaşmak ve planlamak.'' yani adamların böyle bir görevi var.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap