599 entry daha
  • kültür ve turizm bakanlığı tarafından açıklanan 2016 ocak ayı verilerine göre sadece ocak ayı değerlendirildiğinde çok ta korkutucu görünmemektedir.

    ancak sektörden olduğunu belirten arkadaşlar rezervasyon durumunu bildiklerinden sezonda karşılaşılacak durumun vehametinden bahsediyorlar.

    kamu kurumlarında 3 milyon civarında işçi-memur var, potansiyel olarak gurbetçiler var, uygun fiyat bulduğu takdirde tatil programı yapabilecek pek çok vatandaş var. sektör temsilcileri sezon dışı vakitlerde uyguladıkları gibi cazip koşullarla otellerini kendi vatandaşına açarsa, kamu kurumları da eğitim, seminer faaliyetlerini arttırarak bu sene antalya bölgesinde yoğunlaştırısa, pazarlama sektöründe de bolca tatil promosyonu dağıtılırsa sektör en azından taşıma suyla da olsa sezonu atlatır diye düşünüyorum.

    düşünüyorum çünkü otelcilere sövmekle, adamların iflasını izlemekle kendi adıma da ülke adına da bir menfaat sağlanacağını sanmıyorum. adamları öldürmek yerine bu sene bedava çalıştırarak uygun ücretler karşılığında tatil yapmak, bir şekilde tezgahı kapatmadan çorbayı kaynatır durumda bırakmak bölgede sektörden ekmek yiyen milyon mertebesindeki insanımız için en azından çarkı döndürmelerine fırsat sağlar. en kötü senaryodan her türlü daha iyi olur.
2113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap