1 entry daha
  • yeri geldiğinde her yerde serbest piyasa diye bağıran bazı rantseverlerin, kendilerine rakip çıkmasın, mevcut plakaları da belli gruplar alsın, alım satım fiyatlarını da, ihalelere verilecek fiyatları da biz belirleyelim, genel olarak kamuyu, alışkanlık haline getirince de şirketleri öttürelim düşüncesiyle talep edilendir.

    nasıl ki 17bin civarı taksi plakası el değiştirirken milyonlar (eski parayla trilyonlar) havalarda uçuşuyor, istanbul'da belli kişi/gruplar bunun piyasasını belirliyor, aynısını servisçi çakallar da talep ediyor.

    serbest bırakılsın kardeşim.

    servis plakaları da, minibüs plakaları da, taksi plakaları da serbest bırakılsın. girişimci fizibilitesini yapıp piyasaya girsin, zaten verimsiz olduğunu gördüğünde sistemden çıkacak ve piyasa doğal dengesini bulacaktır.

    bugün bir torna atölyesi açmanın, bir lastik fabrikası açmanın nasıl ki bir sınırı yoksa devlet baba plaka satışını, sayısını da belirlemesin, sadece sektörün belli düzende ve kalitede yürümesini sağlasın. zaten devletin görevi de bu değil midir?
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap