88 entry daha
  • herhangi bir şeyi övmeyi seven birisi değilim. öveceksem de "iyiymiş" der geçerim en fazla lakin bu platform kesinlikle mükemmel, inanılmaz, süper, efsane, yere göğe sığdırılamayacak kadar iyi. o kadar ki kendimi okumaya çok kaptırınca moralim bozuluyor uzmanlıklarımdan biri olarak görmeme rağmen ben neden bu konuyla ilgili şurada cevap vermiş adamın bilgi birikiminin onda birine bile sahip değilim diye. öylesine değerli bilgiler ve kişiler barındırıyor yani. hakikaten tapılası bir bilgi kaynağı. fakat burada dönen olaylarla ilgili anlayamadığım bazı şeyler var:

    1. "millet soru sorsun, konuyla ilgili süper bilgili insanlar gelip cevaplasın." fikrini temel almış bir oluşum nasıl olur da 2009 gibi böyle bir şeyi internette hayata geçirmek için oldukça geç kalınmış bir tarihte kurulmuş olmasına rağmen bu kadar tutmuş olabilir?

    2. böyle bir kitleyi nasıl aynı çatı altında toplamayı başarmışlar? daha da önemlisi bu insanların bu kadar kusursuz cevaplar vermeleri nasıl sağlanıyor? hakikaten yazan kişilerin maaşa bağlanması filan lazım bu kadar ciddi ve bilgilendirici şeyler yazabilmeleri için. bazı cevaplar var ki biraz çabayla phd tezine dönüşebilir.

    3. içerik kontrolünü nasıl yapıyorlar, neden saçma sapan bir cevap ya da yazarla karşılaşma ihtimali çok düşük? içerik ayıklamasını yapan mükemmel bir yapay zeka algoritması mı oluşturmuşlar? gereksiz şeyleri silmek için ant içmiş bin kişilik bir yeraltı örgütü mü bunlar? hadi denetim çok sıkı diyelim, o halde neden kullanıcıları bizdeki gibi serbestliklerinin kısıtlandığı gerekçesiyle küsmüyor bu siteye de her geçen gün daha da ünlü ve alanında uzman kişiler gelip üye oluyor?

    4. imlayı hadi bir şekilde halledersin de bunca üyenin üslubu, grameri, anlatım ve yazma kabiliyeti nasıl bu düzeyde olabilir? yazdığım şeylerin hatasız olması konusunda takıntılıyım. kısa mesaj yazarken dahi noktalı virgül kullanıyorum. sekiz yıl önce yazdığım salakça bir entry'deki küçük bir hatayı fark edince kendimden tiksinip anında düzeltiyorum filan. ona rağmen şayet aktif bir yazar olsam quora'da, yazılarımın anlatım ve biçimi baz alındığında ortalamanın altı kalacağımı biliyorum.

    bu nasıl bir düzeydir? herkes mi bilgi paylaşma fedaisi olur yahu? her şeyi geçtim, bunlar da sözlük'ün yeni mükemmel tasarımının en can alıcı noktası olan kornea yakan beyazı dayamış. ona rağmen dünyada ne kadar kaliteli içerik sağlayabilecek adam varsa buraya doluşmuş. samimiyim hayret ediyorum.
273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap