9 entry daha
  • bununla ilgili en doğru ve en yetkili açıklamayı birinci ağızdan yapmak istiyorum. yani benden.

    şimdi efendim teniste bir oyun kazanabilmek için hayali bir daire turunu tamamlamak gerekir. yani başlangıç noktasında bulunan iki tenisçiden hangisi bulunduğu noktaya daha hızlı turlarsa o oyunu kazanır.

    bunun için 60 dilimlik bir daire 4'e bölünmüş ve alınan her sayıda 15 gidilmesi öngörülmüştür. pratikte 4 sayı kazanan oyunu da kazanır. yani 4'e ulaşan oyunu alır. 15-30-45-60 şeklinde.

    peki ya beraberlik durumunda? yani her iki tenisçi de diğeri daireyi tamamlayamadan 3 sayı alırsa ne olacak. bu durumda oyun 5'e uzayacak. 5 olan oyunu kazanacak.

    burada merak edilen soru neden 45 değil de 40. bunun telafuzun zor olmasıyla falan alakası yoktur. 30'dan sonra 40 denilmesinin nedeni diğer oyuncunun da oyuna ortak olabilme ihtimalidir.

    yani bir oyun 40-0 a geldikten sonra diğer tenisçi durumu 40-40'a getirebilir. bu durumda her iki tenisçi de 3'er sayı almış olduğu için oyun 5'e uzar. 40 ile 60 arasında 20 dilim fark kaldığı için de o noktada sayıyı alan tenisçi 10 ilerleyerek bir adım öne çıkacak. tüm olay bu.

    peki neden 50-40 değil de a-40. avantaj denmesinin nedeni de daireyi tamamlamaya bir tenisçinin diğerine göre daha avantajlı olmasıdır. oyunu bitirmeye bir adım önde gibi tenis tarihi boyunca kullanılagelmiştir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap