212 entry daha
  • üçüncü sezonu hızlı başlayıp erken yorulan dizi. ikinci sezonda ilk sezonun çok üzerine çıkıldığı konusunda hepimiz hem fikiriz lakin her detayı yalamanın da lüzumu yok. dizinin anlatım konusunda hala sıkıntıları var.

    --- spoiler ---

    3. sezon 7. bölümde en nihayetinde bu anlatım sıkıntısına özet geçerek netlik kazandırdılar. gavur forumlarında izleyenlerin yerden yere vurdukları kısımlara tek bölümde bütün açıklamayı getirdiler. bende anladığım kadarını şöyle özetleyeceğim;

    dünyanın yok oluşuna allie 1 adlı yapay zeka sebep oluyor. insanlığı koruması gereken yapay zeka terminator'den tanış olduğumuz skynet gibi davranarak bütün dünya'ya nükleer bombayı salıyor. aradaki fark skynet dünyayı robotlar ele geçirsin derken allie 1 yazılım hatası yüzünden; bu ne kalabalık amk ya? nefes alamıyoruz kardeşim! bu böyle gitmez diyerek nükleer destekli nüfus planlamasına geçiyor. metrobüse filan bindiyse büyük ihtimalle ilk istanbul'u bombalamıştır. bence o yüzden hiç türk yok dizide.

    bu yapay zekayı geliştiren abla ise dünyanın babalara geldiğini görünce yere düşen çipi alıyor buglarını filan temizleyip üç kere öpüp anlına koyduktan sonra kulağına ezanla birlikte "allie 2" adını okuyarak yeni yapay zekanın insanlığı kurtaracağını söylüyor. çipi cebine attığı gibi o kadar yer varken on dakika önce atom bombası düşmüş alana iniyor.

    allie 1 dediğimiz, jaha dingilinin bonzaiyi çekip çekip gördüğü kırmızılı hatun. bu yapay zekanın tek amacı insanlara "raat ol be olm" diyerek koy götüne gitsin felsefesini aşılamak. allie 2 ise ne pahasına olursa olsun insanlığı kurtarmayı ve barışı hedefliyor. yalnız ortada artık internet, elektrik, tekörnek neyin teknoloji kalmadığı için usb soketinden bağlanıyor insanlara. gavurun vomm etkisi dediği kulaktan kulağa olayını kullanıyor. lexa'nın ensesinde duran zımbırtı allie 2'nin ta kendisi. dünyaya inen bilim kadını hanım bağyan ablamız ilk çipi kendisine bağlayıp sağ kalanlardan tarikatını kuruyor ve abladan bu yana bütün bilgi bu çiple bir kumandandan diğerine aktarılıyor. yalnız insanlığı nasıl kurtaracağını hala anlayamadık. çipin insan evladına bir gram hayrı dokunmamış. taktığı adam üstün zekalı olsun, halkı düzene nizama soksun, teknoloji filan getirsin diyorsun. yok. en fazla intikam kötüdür arkidişler diyerek akıl veriyor. ensesine bağlayan selahattin demirtaş'a dönüşüyor. bir yandan barış marış derken öte yandan bilmem kaçıncı klan terör estirince dişe diş kana kan diyerek tam aksi yöne hareket ediyor. aradan yüz yıl geçmiş insanoğlu hala götünü taşa siliyor. bu mu lan getireceği yeni düzen? sikeyim öyle teknolojiyi afedersin.

    neyse bu arada allie 1, bilimselli ablanın kendisinin üstüne kuma getirdiğini fark edince onu yok etmeye karar veriyor ama çevresinde onun gibi cemaati olmadığı için yıllarca nükleer bir sığınakta mal gibi saklanıyor. jaha dağı bayırı aşıp bunun mekana gelince seviniyor haliyle. allie 2'nin saçını başını yolabilmek için gerekli orduyu toplasın diye buna bi çuval ekstazi verip salıyor köyüne. benim koptuğum noktada tam burası. lan insanlığı kurtarması için yazdığın yapay zeka ilk gördüğü zenciyi torbacı yapıp kendine silahlı ordu toplamaya çalışıyor. tek mantıklı açıklaması arif'in manchester'a attığı golü ararken songül karlı videosuna denk getiren youtube yazılım ekibinin bu işte bir parmağının olması. böyle bug mı olur emenike? bu jaha dediğimiz jahal oğlu jahal da hiç sorgulamadan "city of lights merkez patlıyo herkes, şekeri atan kopmalık açıyo son ses, jaha valla diyo sigaramız enfes." şarkısıyla sıkaykuruğ (sky crew) arasında misyonerliğe başlıyor.

    totalinden anladığım kadarıyla bütün mevzu bu allie 1 ve 2 arasındaki üvey evlat kavgasına bağlanacak. jaha uzay köylülerini, allie 2'de diğer mağara adamlarını toplayıp birbirine dalacak. bizde arada clark bu hafta kime verecek onu izleyeceğiz. bu dizide böyle piç olup gidecek zira diğer karakterlerden hiç hayır kalmadı. dezmınt reyiz seçimlerde ağır hezimete uğrayarak bahçeli'ye bağladı, son beş seçimde bir kerecik zorla iktidara ortak olmuştu. o da ilk diktatör çomarlara gazı verince elinden uçtu gitti. clark'ın anası olacak doktor zevat anasına bak kızını al. bellamy desen malın bayrakla koşanı. tek taşaklı adam lincoln kaldı onu da bi kaç bölüme harcarlar. garibimin yemediği sopa vurulmadığı zincir kalmadı.

    --- spoiler ---

    mantık hataları en başından patladığı için bu saatten sonra yapabilecekleri pek bir şey yok. o yüzden kendinizi yormayın. kötü başlayıp iyi giderken yine düşürdüler. kim bilir belki gelecek sezon yine bir bölümle bütün akışını değiştirirler. şu an o kadar çok karakter var ki ilk sezonda yağan asit yağmurları, zehirli sisler veya beş bacaklı hayvanlar filan kayboldu gitti. ikisi arasında dengeyi bir türlü kuramadılar.
723 entry daha
hesabın var mı? giriş yap