6 entry daha
  • öncelikle eğitim ücreti ve süresinden bahsetmekle başlayayım.
    13500 lira gibi bir kurs bedeli, 250 lira sınav bedeli ve başarılı olunursa 250 lira lisans bedeli vardır. 3 ay süren eğitimde dersler hafta içi her gün 09:00 ile 17:00 arası verilir. ders konuları olarak havacılığa giriş, hava hukuku, iletişim, seyrüsefer(navigasyon), uçuş planlama, hava trafik yönetimi, uçuş izleme, tehlikeli maddeler, insan faktörü, ekip kaynak yönetimi, meteoroloji, yük ve denge işlenir. iş başı eğitim ile son bulur. kursun bitirme sınavı başarıldıktan sonra sivil havacılık genel müdürlüğünün düzenlediği 3 ayda bir yapılan sınava başvurulur. bu sınav üç gün sürer. ilk gün 100 soru üzerinden dört şıklı testler şeklinde olur. sorular neredeyse yarı yarıya ingilizce - türkçe şeklindedir.konu konu ayırılmış şekilde sorular gelir. yanlış doğruyu götürmez ve geçme notu yetmiştir. aynı gün sonuçlar adaylara okunur ve başarılı olanlar ertesi gün yapılacak uygulama sınavına katılır. burada 10 soru üzerinden değerlendirme yapılır. yazılı olarak cevap vermeniz gereken sorulardır bunlar. bu sınavın sonucu da adaylara aynı gün içinde açıklandıktan sonra yetmiş üzeri alan adaylar ertesi gün mülakata çağırılır. genelde aday abuk sabuk bişey yapmadığı sürece bu mülakattan kalan olmamıştır. kendinizi tanıtmanızı isterler ve bir belki iki soru sorarlar. önemli olan kendinizi ifade biçiminiz ve duruşunuzdur zaten. bu mülakat sonucu açıklandıktan sonra hayırlı uğurlu olsun denir ve bu üç aylık sıkıntılı ve bol ders çalışmalı soru çözmeli süreç son bulur.
    iş bulma konusunda yabancı dil çok çok büyük artıdır. başlangıç olarak haliyle maaşlar düşük olur fakat kendinizi ispat etmeniz ve ustalarınızla olan şirketinizle olan muhabbetinize göre ufak ufak yükselmeler başlar.
    zaten bu işi sevmeyen biri kesinlikle ve kesinlikle başlamamalı. işi sevdikten sonra gerisi keyif şeklinde akıyor gidiyor.

    bunları yazmamın sebebi maalesef ne bir kaynak bulabiliyorsunuz ne de akıl danışacak birilerini. benim yaşadığım en büyük sıkıntı soru bankası bulabilmekti.

    en önemlisi ise meteoroloji ve navigasyon bilgisidir ki bu işin temellerini oluşturur.

    niyetlenenlere şimdiden kolay gelsin.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap