• sabitlenmiş entry
    ekşi şeyler ile ilgili geri bildirimleriniz ve içerik önerileriniz için bize ulaşmak isterseniz mesaj kutumuzu yeşillendirebilirsiniz.
  • 271 entry daha
    • "oluşturduğunuz içerikler ekşi sözlük’te yayında olduğu müddetçe ekşi teknoloji bu içerikleri başta ekşi şeyler'de olmak üzere, uygun gördüğü bütün ortamlarda kendi kullanımında olan markalar altında ve/veya diğer internet sitelerinde ticari amaçla kullanma hakkına sahip olacaktır. bunu engellemek için kullanılmasını istemediğiniz içeriği silmeniz veya hesabınızı kapamanız yeterlidir ancak bu eylemler sadece ileriye dönük olup, size daha önce yapılmış çalışmalardan entrylerinizin çıkarılması, telif ücreti talep etme ve benzeri bir hak vermeyecektir. daha önce yapılmış çalışmaların yeniden basımı veya yayını da bu nedenle her zaman mümkündür. "
      sözlük hesabımda entrylerim reklam için kullanılmasın seçeneğini işaretlediğimi çok iyi hatırlıyorum. hesabı az evvel yokladım, artık bu ibare yok görünüyor. hayır demekkihic o şuraya gizlenmiş diyen biri olursa, yine bakarım. ancak cidden yoksa, zaten zemin ufak ufak hazırlanmış demektir. oluşturduğum içerik, rızam olmadan ekşi sözlük dışında hiçbir yerde yayınlanamaz, yayınlanması yapılan şeyi meşrulaştırmaz. bunu engellemek için yazdıklarımı silmek ya da hesabı kapatmak zorunda değilim. kaldı ki, bu hususta ısrarcı olunacak idiyse bile, ben ve tüm yazarlar bu tepeden inme sözleşmeden ekşişeyler in hayata geçtiği tarihte haberdar olduğumuz için, ekşişeyler yayınlanmadan evvel yazdıklarımızın kullanılamayacağı düşünülmeliydi. bu vaziyette yapılacak en iyi şey, yazarlara tercih hakkı getirilmesidir. ' ekşişeyler diye bi oluşum şeyaptık biz, bundan sonra yazacakların orada, kafamıza eserse şurada da yayınlansın mı' bu kadar, budur yani. saksı mıyım ben, saksı değilim, sen kendi kendine ne yapıyorsun çünkü, sen hayırdır ya.

      "bu sözleşme ekşi teknoloji tarafından önceden duyurulmaksızın ve tek taraflı olarak değiştirilebilir. değişiklik sonrası sitenin kayıtlı kullanıcı olarak kullanım sözleşme değişikliklerinin kabulü anlamına geleceğinden sözleşme metnini belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye ederiz."

      bu düpedüz, haksız şart dediğimiz şey ve sözleşmelerde tek taraflı olarak ileri sürülemez.
      çok sıkıntılı bi durum bence, keşke olmasaydı.
    866 entry daha
    hesabın var mı? giriş yap