15882 entry daha
  • 2007-2008 yılından beri sözlüğü aktif olarak takip eden bir yazar olarak ekşi sözlük kullanılmasını bildiğinde insana kendini geliştirmesi, ufkunu açması ve en önemlisi insanları-hayatı tanıması için biçilmiş kaftandı.

    evet -dı çünkü sözlük artık fikrimce en önemli özelliği olan bu kısmını zamana ayak uydurmak adı altında yok etti. sayesinde çok fazla insan tanıdım bundan da öte çok güzel arkadaşlıklar edindim, bunu yaparken çokça şey öğrendim. ben sözlüğü tanıdığımda lisedeki haylaz veletin tekiydim ama o zaman bile buraya yazarken kılı kırk yarmam gerektiği baskısını omuzlarımda hissederdim sonuçta burası "kutsal bilgi kaynağı" idi.

    içerik olarak sözlüğün bu kutsallıktan arınmış olması konusunda üzüntülerim olsa da bunu normal karşılamakta zorlanmıyorum. bana asıl koyan özgürlüklerden dem vurduğumuz sözlüğümüzün artık günümüz türkiyesi'nin küçük bir versiyonu olması. burası her görüşten insanın özerk bölgesiydi ancak bunu en fazla 15 sene devam ettirebildiler. bence bu bile son derece büyük bir başarıdır. bir insanın gözünü para veya başka bir hırsların bürümesi kadar doğal bir şey düşünemiyorum ben bu hayatta.

    hayatta her güzel şeyin bir sonu vardır, birçoğu sonrasında efsaneleşir ve dilden dile anlatılır. hele ülkemizde bu durum bunun bir tık daha ötesinde olduğundan "o eski sözlük" kisvesi altında dilden dile anlatılacak bir efsane başlamıştır. ekşi sözlük bundan yıllar sonra da var olacaktır ama hiçbir zaman "sözlük" veya "kutsal bilgi kaynağı" olduğu zamanların yakınından bile geçemeyecektir. bu kelimeler ancak sözlük efsanesinin anlatıldığı ağızlarda yer bulacaktır kendisine.

    kaçınız "devamını oku" dediniz bilmiyorum, bildiğim tek şey ben bundan sonra bu hikayenin devamında yokum. artık instagramda stalk yapan kızlar gibi sözlükte ne oluyor diye girip durmamak benim için nasıl olacak bilmiyorum ama şuan ki duruma ayak uydurmaya çalışırken yaşadığım hayal kırıklığından daha kötü olmayacaktır.

    son olarak ben entrylerimin hepsini sözlükte yayınlanması amacıyla yazdım ve hiçbir karşılık beklemedim. ekşi şeyler denen nanede bu yazılarıma rastlarsam çok memnun olur sayenizde biraz para kazanırım.

    hiçbir entryimi silmiyorum, kişisel tarihimin en büyük izdüşümü olan sözlükte en azından benden bir şeyler kalmaya devam etsin istiyorum. bir gün belki bir şeyler değişirse yıllarsa sonra gelen edit ile bu entryimi editlerim.

    sonunu bağlayamadım amına koyim, tüm badilerime selam ediyorum acur abi.

    yıllar sonra gelen edit: üç yılı aşkın bir süre sonraki geri dönüş.
12302 entry daha
hesabın var mı? giriş yap