6 entry daha
  • yıllardır birilerinin yapmasını dört gözle beklediğim oluşum. en az bir 5-10 yıl daha başka işlerle çok meşgul olacağım. o zamana kadar yapan olmazsa sanırım 40larımda eeeh eytere bea deyip pet project olarak kendim girişeceğim sonunda bu işe

    sahtepetrucci benim aklımdaki hemen herşeyi
    (bkz: bütün entry'lerini silen yazarlar listesi/@coolblue)

    ve daha fazlasını yazmış.

    benim o entrym üzerine arquebusier iletişime geçip böyle "kâr amacı gütmeden, sadece insanların fikirlerini özgürce paylaşabildiği" bir platform hazırlıkları olduğundan bahsetti. umarım sahtepetrucci, arquebusier ve bu işe gönül vermiş herkes eforlarını birleştirerek bir ucundan tutar ve bu hayata geçer.

    zaten bu işe gönül vermiş birkaç düzgün programcı ve tasarımcı bir araya gelse kolayca ve çok makul bir sermaye ile yapılır, sonra da bir şekilde kendini idame ettirir. bu belki sahtepetrucci'nin bahsettiği gibi tamamen bağışlarla yürür veya bağışların az geldiği noktada abartmadan reklam alımına gidilebilir.

    önemli olan nokta: "yet another sözlük klonu" haline gelmemesi. yani, yeni oluşumun ekşi'yi ikame edecek potansiyel ile doğması ve o potansiyel sönümlenmeden devamının getirilebilmesi gerek.

    tabi ki bunu yapacak kar-amacı-gütmeyen oluşum birkaç kişiden ibaret olmamalı. onu işin temelinin aslında ne kadar kolay olduğunu belirtmek için söyledim. aksine, oluşum çok geniş katılımlı olmalı. sadece yazarlardan bahsetmiyorum. bizzat bu oluşumda görev alacak insanların sayısından bahsediyorum.

    bu yüzden:

    bunun için ilk başta kickstarter tarzı bir şeyin mutlaka gerektiğini düşünüyorum. o projeye insanlar 1 tl de olsa (yada kickstarter en az ne kadara izin veriyorsa, 5$?) katkı yapabilmeli. burada bunun mantığındaki psikoloji hakkında tez yazmaya gerek yok. yeni ürüne aidiyet yaratmak için en etkili metod bu.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap