20 entry daha
  • algı yönetiminin en güzel örneklerinden biri.

    gizemi seviyorum. herkes de sever. the x files ile ömür çürütmüş. "ulan hakikaten gerçek orada bir yerde" tripleri ile mulder gibi gençliğimizi harcamışız. e hali ile gündem ötesi gibi programları izlemiyorum diyemem. fakat trt macerası ile kendisinden tiksinti geldiğini söylemek gerekiyor. zira gizemden çok, boktan bir propagandaya ve algı yönetimine döndü iş. ki trt'nin bir çok dizisinde de bunu görebilmek mümkün.

    hani futbolda bir tabir vardır ya "hakem ince ince doğradı" diye. pelin çift de cumhuriyet, atatürk ve inönü için hep bunu yapıyor. (inönü için daha görülür yapıyor.) bazı programlarda "algı yönetimi nasıl yapılıyor hocam yeaa" diye sorarken bu işin kralı olmuş çaktırmıyor.

    programların çoğunu izlediğim için onlarca örnek verebilirim. misal bir tanesi geçen ayasofya sırları muhabbetinde "ayasofya'yı atatürk müze yaptı" sıkıştırması da bunlardan biri. arada da "atatürk çok karizmatik ve zekiymiş" diyor ama "masonlar kullanmış olabilir" diye de sıkıştırıp itibarsızlaştırır.

    geçen programın konusu osmanlı torunları ot boktu. ama aslında konuşmak istediği "halifeliğin kaldırılması". osmanlı torunlarına vah vah demesine bakmayın. zaten zamanlamayı buna göre seçtiğini de ekliyor.
    badem bıyıklı araştırmacı konuk (ismine gerek yok) cumhuriyet döneminde kanunsuzluk hukuksuzluklar yapıldığını söylüyor. çok şükür şimdi öyle şeyler yok hehehh.

    bu arada araştırmacı konuk insanı "osmanlı insanlarını öyle bir gönderildiler ki donları yoktu" modunda iken torun ise para aldıklarından, mal varlıklarından söz ediyor hala adamlar gelmiş vah vah diye konuşuyor.

    işin en vahim tarafı şu. sosyal medyada pelin çift'in ve programının hesaplarını bir inceleyin ve yorumlara bakın. gerçekten de onlarca kişi buraya çıkanları "gerçek tarihi anlatan adamlar" zannediyor.
    osmanlı torunlarının beş parasız olduğunu düşünüyor.
    halifeliğin kaldırılması ve devrimler için geri kalmışlığımızın, ahlaksızlığımızın sebebi görüyor.

    ve mutlaka da ısrarla ayasofya'da namaz kılmak istiyor.

    sonra gel de bu ülkenin değişeceğine inanın. gerçekten the truth is out there buralara pek uğramamış :(
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap