829 entry daha
  • yerli turizm patronlarının, yerli turistlerle imtihanı şeklinde geçecek olan kriz.

    --- spoiler ---
    çok eğlenicez çoook.
    --- spoiler ---

    liseyi de sayarsak, 11 yıl mesleki eğitim almış bir turizmciyim. ülkenin ve dünyanın bir çok yerinde çalıştım. hayatım boyunca barmenlik ve resepsiyonistlik dışında hiçbir iş yapmadım, bu yaştan sonra da yapabileceğimi pek sanmıyorum.

    babamın sağlık sorunlarından dolayı, son 1 yılımı turizmle uzaktan yakından alakası olmayan bir şehirde, tekirdağ'da geçirmek zorunda kaldım ve bir butik otelde müdürlük yapıyorum.

    halkımızın genelindeki otel anlayışı kaçak et kesmekle sınırlı olduğundan, sayılı günler haricinde yılın büyük bölümünü boş geçiyoruz ve misafirlerimizin %99'u yerli turistlerden oluşuyor.

    sizlerle az önce başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. antalya'daki 5 yıldızlı otellerin, temmuz fragmanı gibi düşünebilirsiniz.

    ziraatle alakalı bir seminer için belediyenin davetiyle tekirdağ'a gelmiş 34 misafirimiz var. dün gece giriş yaptılar ve check-out saatlerini 12.30 olarak belirledik. bu yoğunluktan dolayı da şu an için hiç boş odamız yok.

    yaklaşık yarım saat önce bir çift geldi ve yarına kadar bir oda istediler. durumu izah edip öğleden önce yardımcı olamayacağımı, dilerlerse lobide birşeyler içip bekleyebileceklerini söyledim.

    - yapma dostum yaa. biz devamlı geliyoruz.
    + biliyorum efendim, sizi tanıyorum. ancak söylediğim gibi yoğun bir gün geçiriyoruz ve bütün odalarımız dolu.
    - bize yapma bari. her hafta burdayız.
    + dilerseniz buyrun birer kahve ikram edelim. o sırada çıkan ilk odayı hazırlatıp sizi alırım.
    - patron yok mu? o tanır bizi. biz devamlı geliyoruz.
    +patronumuz şu an şehir dışında. merak etmeyin ilk çıkış yapan odaya sizi yerleştiricem. kahveleriniz nasıl olsun?
    - patronun telefonunu versene sen.
    + (kayış kopar) şimdi hatırladım sizi, geçen hafta da burdaydınız. hemen yardımcı oluyorum, bekleyin lütfen.

    yaptığı mantıksızlığı anlayabilmesi için telefonu elime aldım ve bir odayı arıyormuş gibi tuşlara basıp, telefonu kulağıma götürdüm.

    - günaydın. sizin çıkış saatinize 12.30 demiştik dimi? çok üzgünüm ancak hemen odayı boşaltmanız gerekiyor. devamlı misafirlerimizden biri geldi ve onu almamız lazım. anlıyorum, anlıyorum ancak yapabileceğim birşey yok. lütfen boşaltın odayı. kusura bakmayın ama bekleyen misafirimiz sürekli geliyor bu yüzden hemen çıkın odadan. evet. evet devamlı geliyor.

    - kovdum, hemen çıkıyorlar. (ironiyi anlamasını, gülmesini ve özür dilemesini bekliyorum)
    + denize bakan odalardan birini aradın dimi? ne zaman çıkıcakmış?
    - ???!!!!!?!!!?!!!?!?!!

    inanın bana abartmıyorum, yaklaşık 40 dakikadır lobide oturuyorlar ve az önce arayıp kovduğum misafirin çıkmasını bekliyorlar.
    yarım saattir bu entry'i yazıyorum ve bu yarım saatte 2 kere ''arasana tekrar uyudu heralde'' ve ''ben böyle rezalet görmedim.'' gibi cümlelerle yanıma geldiler ve gerçekten çok mağdurlar.

    birazdan sol frame'de 8 mart 2016 tekirdağ x otel rezaleti gibi bir başlık görürseniz, sakın şaşırmayın.
1888 entry daha
hesabın var mı? giriş yap