• savas devam ederken yapilmis suriyeli cocuklari gordukce aklima gelen sey..

    kimi kar yagarken sevismeyi sever, kimi firtina sirasinda.. kimisi de iste boyle sehirler bombalanip dumduz edilirken.. fantezidir, icgududur; bisey diyemeyiz. birinci ve ikinci dunya savaslari sirasinda dogum oranlari inanilmaz artmis diye bisey okumustum yillar once, dogrulugundan emin degilim. ananem 1943 dogumlu.

    sanirim insan beyni "turum tehlikede, hemen cocuk yapmaliyim" diye harekete geciyor. veya "olmeden ne kadar sevissem kardir" diye dusunuyor da olabilirler. butun gun kampta yapacak birsey olmadigindan da olabilir. hepsi birden de olabilir. illa "bu sebepten" demek yanlis olur.

    basligi acarken sehirlere bombalar yagarken sevisen kurt basligini gordum. bu konuyu da karsilastirmak lazim: evet, kurtler de sevisgen oluyor tabi ama suriyelilerden farkli olarak, biz kurtlerinki genelde nufus sayesinde once turkiye'yi, sonra allah nasip ederse dunyayi falan ele gecirme amacli. bi de cok cocuk esittir tarlada caliscak irgat. cok irgat cok verim. cok verim cok para. asiret kavgasi falan olursa bu cocuklar draft edilip militaya da cevirilebiliyor. altin kadar degerli yani. fakat sehirlere gidince hemen 1 nesil sonra bu bilinc yok oluyor tabi. 2 cocuklu kurt aileler var, utanc verici.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap