42 entry daha
  • sözlükten entrilerini silip giden arkadaşlarıma hep sitem etmişimdir; zira o yazı aynı anda onu okuyan başka kişilerde de bir yer edinerek ortak bir hafızanın eseri olur. bir yazının arandığı yerde bulunamaması, o ortak hafızayı baltalar.

    sözlük yönetiminin yazar bilgilerini devlete verirken yazara bir haber bile vermediği o dönemde, hesabını (ve tüm yazdıklarını) silen birçok kıymetli yazara ben de katılmayı düşünmüş, ama az önce belirttiğim nedenlerle bundan vazgeçmiştim. buradaki yazma mesaimi düşük profilde tutuyor, yazmaktan ziyade okuyordum.

    son günlerde ekşi bünyesinde ekşi şeyler diye bir oluşum kuruldu ve ekşi sözlük kullanıcı sözleşmesinin bu oluşuma yönelik olarak değiştirildiği ortaya çıktı. sözleşme, entrileri ekşi'nin malı olarak görüyordu ve herhangi birimizin yazdığı bir içerik, "editoryal dokunuşlardan geçerek" ekşi şeyler'de yayınlanabilecekti... hem de yazarının haberi bile olmadan! ayrıca sözleşme, ekşi tarafından tek taraflı olarak değiştirilebilecekti ve yazarlar için en iyisi arada bir sözleşmeye bakması idi. bu başkasının sırtından, hem de gözüne baka baka para kazanayım anlayışı nedeniyle yüzlerce yazar binlerce entrisini sildi ve halen bu eylem devam ediyor.

    bir entriyi yazarından habersiz, ondan bir görüş bile almaya zahmet etmeden ekşi şeyler'de yayınlamak, bunu yapmak için "tüm yazılarınız bizimdir, istediğimiz yerde kullanırız" tarzında bir maddeyi kimse fark etmeksizin kullanıcı sözleşmesine yerleştirmek, bana göre planlanmış hırsızlıktır.

    bu sitede yazdıklarım, kendi kişisel düşünce tarihimi sakladıkları için benim için çok kıymetlidir. ayrıca başka entrilerde refere edilmiş, ya da okuyan birilerinin aklında yine dönüp bakmak üzere yer etmiş olabilir. bu nedenlerle entri silmeye gönlüm el vermiyor. ne var ki, benden dolayı sözlüğün fazladan tek bir hit almasını da istemiyorum.

    bir şeyler düzelene kadar (bkz: bütün entry'lerini katalancaya çevirmek/#59024793) tarzındaki protestoya katılmayı uygun buldum. başlıkların altında muhtelif protesto mesajlarının bulunması, entri silmekten daha görünür bir etkiye yol açacaktır diye düşünüyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap