• söz konusu haber şu .
    selçuk yöntem meşhur bir tostçuya fotoğrafını izinsiz kullandıkları için dava açıyor. dava sonucu da mahkeme tostçuya 350.000 lira ceza kesiyor. yöntem'in açtığı davanın saçmalığı bir tarafa, bir mahkeme nasıl oluyor da sadece bir fotoğrafı izinsiz kullandığı için bu kadar ceza kesebiliyor? tostçu akıllı davranmış ve oynadığı çikolata reklamından ne kadar aldığını sormuş. cevap da 200.000 tl olmuş. cezanın orantısızlığı böyle çok daha iyi ortaya çıkıyor. toplamda belki saatlerce gözüktüğü reklamdan 200 bin, izinsiz olan ama sadece bir fotoğraf olan ''reklam''dan 350 bin. ülke adaletinin yine kafası güzel. güzel.

    edit: tostçu yazmama takılanlar olmuş, entry i okuyan herkesin farkedeceği gibi eleştirdiğim selçuk yöntem değil mahkemenin verdiği uçuk ceza kararı. yani başlıktaki amaç, selçuk yöntem gariban tostçuyu donuna kadar soydu havası vermek değil. başlık okuyup entry girer, habere bakma zahmetinde bulunmazsan, olayı basitçe açıklayan başlığa takılırsın haliyle.
    2. edit: ''tostçu'' yazma tepkileri iyice seviyesiz hale geldi. daha ayrıntılı açıklıyorum, birincisi bambi ya da sıradan bir tostçu olmasının bu olay özelinde hiçbir önemi yok benim için. çünkü bu haberde dikkat çeken tostçuya (evet tostçuya) verilen cezanın büyüklüğü. muhtemelen kırmızı ışıkta geçmenin, hız sınırını aşmanın cezası daha azdır, sonunda ölüm olma ihtimali olmasına rağmen. ikincisi, reklam yaptığımı söyleyen, bambi nin tarafını tuttuğumu söyleyenler var, ne başlıkta ne entryde geçiyor ismi, bu nasıl reklam. başlıkta bambiye açtığı dava deseydim ve entryde selçuk yönteme girişseydim daha fazla reklamını yapmış olmaz mıydım? üçüncüsü, ''tostçu'' nun doğru olduğunu düşünsem de başlığın ''bambiye açtığı dava'' şeklinde olsaydı daha doğru olacağını kabul ediyorum. ama, reklamını yapmışsın, başlık açma özürlü, tarzı tepkiler çok komik. hakaret seviyesine gelmesi de cahilce.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap