255 entry daha
  • en sonunda ikinci fragmana kavuştuk. marvel bu sefer önceki filmlere oranla bizle daha az materyal paylaştı. bu tabi ki filme son bir ay kala artacaktır. bu fragmanda marketing sürecinin hızlanacağını işareti. peşinen şunu söylemek istiyorum ki fragmanı çok beğendim. batman v superman: dawn of justice'ın comic-con fragmanı ile birlikte beni bu sene en fazla heyecanlandıran fragman bu oldu.

    fragmanın içeriğine dönersek general ross'un önceki filmlerde oluşan yıkımı ve bunun sonuçlarını hem bize hem de avengers'a göstermesi oldukça güzel olmuş. sırasıyla new york, washington ve sokovia olaylarının ne kadar büyük olaylar olduğunu bilsek de hiç bir zaman can kayıplarını görmemiştik. bu olaylarda yüzlerce kişinin öldüğünü öğrendik. birleşmiş milletler olduğunu düşündüğümüz yerdeki patlamada demek ki bardağı taşıran son damla olacak ve çizgi romanlarda superhuman registration act olarak bildiğimiz filmde de sokovia accords devreye girecek.

    birleşmiş milletler demişken patlama sahnesinde t-challa'yı görüyoruz. spoiler olmaması adına burada yazmak istemiyorum. lakin oradaki olay belli ki black panther'in filmdeki motivasyonunu oluşturacak. black panther ve the winter soldier'ın takip sahnesi tek kelime ile muhteşem görünüyor. black panther kostümü son derece başarılı tasarlanmış. gördüğümüz kadarıyla son derece güçlü, karizmatik ve heyecan verici bir karakter olacak black panther, marvel cinematic universe için. hakeza black panther çizgi romanlarını düşündükçe bu karakter ile neler yapılabileceğini hayal ettikçe heyecanım giderek artıyor.

    denizin ortasındaki yapı açıkça görüldüğü gibi bir hapishane. accord'a karşı gelenlerin gönderileceği bir hapishane. çizgi romanda hapishane olarak negative zone kullanılıyordu. filmde fantastic four olmadığı için (buradan fox'a selam gönderiyoruz.) muhtemelen çizgi romanlarda "raft" olarak bildiğimiz hapishane, civil war filminde bu konsepti dolduracak.

    rhodey'nin vurulduğu sahne ise filmin en önemli anlarından biri olacak. ateş eden kişi ilk etapta bucky gibi gözükse de dikkatli bakıldığında bunları iki farklı sahne olduğu görülüyor. eğer rhodey o sahneden sonra ölürse tony için işler son derece kişisel bir hal alacak demektir. steve en yakın arkadaşını korumak için savaşırken tony'nin en yakın arkadaşı ölürse işte o zaman tony için işler kopma noktasına gelir. tony'nin gözlerinin dolduğu ve steve yumruk attığı sahne ise bence iyice rhodey ölecek izlenimi uyandırıyor.

    o sahnede arkada fonda fanus'un içinde oturan bir silüet görünüyor. onun kim olduğu sorusu benim için fragmandan sonra en önemli soru. fragmanın başı düşünülürse the winter soldier tahmini yapılabilir. lakin dikkatli bakıldığında fanuslu sahnede dışarıda tony, steve ve bucky var. içerideki bucky olmadığına göre o isim sürpriz bir isim olacak.

    scarlet witch'in the vision'ı yere yıktığı sahne ise bir çok insan için şok olabilir. ama çizgi roman okuyanlar çok iyi bilir ki aslen scarlet witch'in güçleri filmin kadrosundaki herkesten daha yüksektir. hawkeye ve ant-man sahnesi ise benim yıllardan beri görmeyi çok istediğim bir sahneydi ve en sonunda gördüm. bu sahne için çok mutlu oldum.

    steve'in "ı can do this all day" demesi ile yapılan the first avenger göndermesine ise sadece şapka çıkarıyorum. muhteşem olmuş. iki ekibin çarpışma anıda son derece epic duruyor.

    gelelim spider-man'in çıkışına. spider-man tam istediğim gibi. tam hayal ettiğim gibi. kostüm muazzam. steve ditko döneminin kostümlerine benzemesi son derece doğru bir karar. hali, hareketi, tavrı çok çok iyi. tony stark'ın onu hem rakiplerine hem de bizlere tanıtımı çok zekice. spider-man'in ilk lafının "herkese merhaba" olması. bunu hem filmdeki karakterlere, hem de bir nevi yıllardır mcu'da onu görmek isteyen bizlere demiş olması tek kelime ile muhteşem.

    son olarak baron zemo yine görünmedi.
509 entry daha
hesabın var mı? giriş yap