3 entry daha
  • her iktidarın hayalidir bu. ilk defa senin aklına gelmiyor yani zeki kardeşim. 12 eylül darbesi'nden sonra en etkili şekilde üniversiteden siyaseti kazımaya çalıştı asker ve bürokrasi. sonucu görüyorsunuz, ülkenin boka sarmasının en büyük nedenlerinden biridir apolitizasyon.

    üniversitelerde siyasi düşüncenin ifade edilmesini ve siyasi faaliyetleri yasaklarsanız birkaç kuşak boyunca mal yetiştirirsiniz. geçen berberde karşılaştığım ve berberin gündelik politikaya dair bir sorusuna "ya abi bizde o konularla babam ilgileniyor ben babamdan daha mı iyi bilicem" diyen iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde okuyan çocuk ülke ortalaması haline gelir. siyasi tercihleri babasının oy verdiği partiye oy vermekten öteye geçmeyen, atadan dededen bilmemnecilerin yetiştirdiği çocukların halini görüyoruz.

    özellikle bizim gibi demokrasi kültürünün oturmadığı ülkelerde her şey daha da boka sarar. neden peki? çünkü kimlik ergenlikte şekillenir. kimlik derken ben kimim sorusuna verilen yanıtlardan bahsediyorum. psikososyal olarak üniversitede kimlik gelişimi devam etmektedir. yani yetişkinliğe hazırlık dönemidir üniversite yılları ve siyasi tercihler de kimliğin bir parçasıdır.

    üniversiteden siyaseti silmek yerine aileden başlayarak toplumun bütün katmanlarında demokrasi kültürünü yerleştirmeye çalışmak ülkenin gelişimi için daha hayırlı olacaktır.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap