• istanbul'un bayrampaşa ilçesinin yıldırım mahallesinde bazen yerleşik dükkanda, bazen seyyar ama yeri sabit olarak göreceğiniz muhteşem kokoreççi. kokoreçinin lezzeti nereden geliyor bilemiyorum doğrusu, kendisi kokoreçleri süte yatırdığını söylüyor.

    mekanı oldukça mütevazi ve fiyatlar gayet uygun olmasına karşın kendisinin müşterileri genelde lüks araçlı ve maddi durumu yerinde insanlar oluyor. bmw'ler, mercedes'ler, volkswagen'ler dükkanının önünden eksik olmuyor. genelde o arabaların arkasında da bosna-hersek bayrağı çıkartması-resmi oluyor.

    zaten boşnakça yasko, türkçe yasin demek. sahibinin ismi yasin, kendisi boşnak. kendisinin müşterileri de genelde boşnak olup, onlarla diyaloğu ve muhabbeti muhteşemdir. dükkanın önünden geçip kokoreç yemeyenleri dahi ona korna çalıp selam vermeden geçmezler.

    soğuk havalarda dükkanı pek açmaz. uzun zaman açmazsa insanlar oldukça özler. bir keresinde uzun zaman açmamıştı. sonra havalar ısınıp açtığında insanlar çılgınlar gibi akın ettiler, garip bir mutluluk oldu. yasko kokoreç insanları bildiğin mutlu yapıyor.

    boşnak şiveli insanların konuşmaları, o muhabbet ortamı, ayak üstü hızlı hızlı yenilen ekmek arasılar, gençler, yaşlılar, köpekler, deliler, soğuk, her şey ama her şey oldukça güzel geliyor insana orada.

    not: o kadar bahsettik göz hakkı doğdu, canı çeken arkadaş olursa ve buralara uğrarsa ısmarlarız sıkıntı yok, şimdiden afiyet olsun.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap