4 entry daha
  • binasının inşaatı tam bitmedi diyorlardı geçen yaz. hala daha bitmemiş olma ihtimali de var çünkü burada çalışan arkadaşlar dikkat ettiğim kadarıyla nanotam'dalar. geçen yaz sağdan soldan 2014, 2015 mezunu adamlar toparlanıyor, nanotam'da iş öğretiliyordu, şu an ne yapıyorlar, devletten proje aldılar mı, yaptılar mı bilmiyorum.

    aselsan - bilkent ortaklığı denince insan acayip paralar dönüyor zannediyor ama ankara'daki benzeri şirketlere kıyasla çok daha az maaşlarla mühendis alıyorlar. buranın temel atma töreninde butik bir şekilde çip üretilcek diye acayip tantana yapıldı, ama neye yapıldı belli değil. diğer ülkelerin yıllardır yaptığını biz 2015'te yapmaya karar verince seviniyoruz fakat buradan bir şey olmayacakmış gibi geliyor bana. insanlar ekmel özbay'a güveniyor fakat 30 milyon dolar böyle bir proje için oldukça komik bir yatırım. aynı yatırımı tepe betopan sincan'da yeni fabrika açmak için yaptı. tepe betopan'ın ürettiği de bir şey olsa keşke, alt tarafı dış cephe malzemesi üretmek için böyle bir yatırım yaptılar. sense bana aynı paraya çip üretirim, şunu yaparım bunu yaparım diyorsun. hadi ya. ben gerçekten buradan herhangi bir nane çıkacağını düşünmüyorum. akp'nin göz boyama sekanslarına alet olmasalar iyiydi.

    son aldığım duyumlara göre intel benzeri bir yerden tecrübeli, kalite ve konfigürasyon raporu tutmayı mühendislere öğretecek adam arıyorlardı. o maaşlarla öyle adamı bok bulurlar, az paraya adam çalıştırmak istiyorlarsa üniversiteden ge 401 ve ge 402 dersini başarıyla bitirmiş yeni mezun baksınlar. bu saydığım derslerde endüstri mühendislerine aselsan'daki kalite raporu ve konfigürasyon raporunda uygulanan sistem öğretiliyor, ne farkı var?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap