2 entry daha
  • 1933'den beri ülkemize hardal ve hardal tozu tedarik eden firma. ımalathanelerinin karaköy'de olduğunu öğrendikten sonra karaköy güllüoğlu'ndan bir tepsi baklava alıp bir teşekkür ziyareti yapmayı düşünmedim değil, sonuçta bu insanlar olmasa ne ailenin 3 neslini birbirine bağlayacak bir zevkimiz ne de böyle lezzetli ve kaliteli hardala erişimimiz olmayacaktı. büyükbabamın dediğine göre 1956'dan beri aynı kalitede aynı tatta hardal tozu alırmışız burdan. kendimi bildim bileli evde hardalımızı kendimiz yaparız, büyükbabamın tarifi de 1956'dan bu yana hiç değişmemiş. işte o efsane tarif;

    -göz kararı su
    -göz kararı zeytinyağı
    -göz kararı sirke
    - 1 tane 60gr paket özyer hardal tozu

    evet şaka gibi fakat ne yaptıysam ne dediysem de herhangi bir ölçü birimi alamadım ağızlarından. hardal kişiye özel bir zevktir, herkese uyan bir ölçüsü falan olmaz bunun dediler.su kıvamını ayarlamak için, zeytinyağı kurumasını önlemek için, sirke koruyucu özelliklerinden dolayı ekleniyor. hardal tozunu hazır çorba, suyunu yine su, zeytinyağı ve sirkeyi ise baharat olarak düşünebilirsiniz. çorbayı (hardalı) ne kadar sulu sevdiğinize bağlı olarak keyfinizce su ekleyin, tadını ve keskinliğini ayarlamak için de sirke ve zeytinyağını kullanın. tavsiyem azar azar su ekleyerek istediğiniz kıvama ulaştırdığınız hardala ara sıra tadım yapa yapa azar azar sirke ve zeytinyağı ekleyerek tam istediğiniz hale getirene kadar denemeniz. yaklaşık olarak 1 çay bardağı su, birer ikişer yemek kaşığı zeytinyağı ve sirke işinizi görür.

    hardal tozuyla yaptığınız hardal ilk bir kaç hafta çok çok acı olacaktır, salamın üstüne çatalın ucuyla sürdüğünüz hardal bile beyninizi yakıp kül edip burnunuzdan gelecektir. bizim gibi ev hardalını tam da bu yüzden seviyorsanız sıkıntı yok fakat daha az agresif bir hardal için dilediğiniz miktarda mayonezle karıştırarak tadını hafifletebilirsiniz. 2 ölçü hardala 1 ölçü mayonez 1 ölçü bal ekleyerek ballı hardal da yapabilirsiniz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap