• önce sözlüğün "böyle bi şii yok ama bunu demek istemiş olabilir misiniz: psiklojiye giriş"
    şeklindeki nâzik sorusunu cevaplayım:evet tam da onu demek istemiştim fakat o entry da bi arkadaş eğitim hayatı boyunca okuduğu derslerin bi özetini oraya yığmış ki deniz baykal'ın "neden bakanlığı kabul etmedim?" konu başlığıyla oluşturduğu fasikülü sollar.sanırım ertesi gün sınavı var ve yazarak kafası daha iyi alıyor.ben almiim kendisine de başarılar -ki bence başarmıştır- dileyim. ayrıca uzmanlığında yol katetmesi açısından faydalı olacağına inanıyorsa aşağıdaki sorularıma cevap vermesini arz edeyim:

    1-bi insan bi insana (aynı cins), şimdi en yakınlarındanmış gibi sıcacık davranıp kısa bi süre sonra sağlı sollu girişiyorsa (sebepsiz veya açık olmayan sebeple) davranışın muhatabı ne yapsın?

    2-(önceki sorunun tekrarı gibi olsa da pekiştirilirliği açısından gerekli) önce göklere çıkarıp, kısa bi süre sonra oradan yere bırakıyorsa ve bu tekrara bağlanıyorsa, yere çakılan açısından durumun izahı nası yapılmalı?

    3-bu durumda yere çakılmış, kemikleri ufalanmış, ağzı-burnu dağılmış kişi, sebep-sonuç ilişkisinden hareketle (kendisine de fazlasıyla yüklenerek) bi muhasebeye giriştiğinde:
    a-yüksek ihtimali bütün "can yakıcı"lığına rağmen beynine ve yüreğine kabul ettirmeli midir?
    b-suçta sorumluluk kabul etmemekle birlikte yine de vicdanî azap çekmeli midir?
    c-başka bi ihtimale ulaşım sağlanamıyorsa, kendisini yanlış anladığına inandırmalı mıdır?
    d- hiç biri (bunu seçerseniz, sonu gelmeyen yeni başlıklar açılır).

    3- ilişkide denge tanımayan taraf, karşıdakinin kıyasıya eleştirdiği kişiye özel (alışkanlık-ilgilendiği alan-tutku-karakteristik özellik...) davranış biçimlerini bi süre sonra kendisi benimseyip hep öyleymiş gibi yapabiliyorsa izahı nedir?(bu soru tam da uzmana layık)

    4-ayrıca söz konusu edilen şahıs kendisi en ağır eleştirileri (haklı-haksız) yapmakta sakınca görmeyip, kendisiyle ilgili hiç bir eleştiriye olgunluk gösteremiyorsa şunlardan hangisi söylenmelidir?
    a-seni bana sayıyla mı verdiler? bi uza!
    b-çocukken kimler acıttı seni, gel şöyle omzuma..
    c-haklı da olabilirsin ama insana dair şeyler bunlar,kaçınılmaz! (-ki söylenip,kaçılır.)
    d-ne ka ekmek o ka köfte! bu saatten sonra bööle!

    5-bi possibility ,üzerinde çok düşününce, true ya dönüşebilir mi?

    evet böyle uzman hanım-bey! ciddiye alınacak uzunluğa eriştiğini düşünerek sorularımı bitiriyorum.istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.süreler forevır. hiiç kendinizi kasmayınız. ben zaten kendi terapimi yaptım.

    not: benim bilinçaltımdan ve çocukluğumdan uzak durun
hesabın var mı? giriş yap