3 entry daha
  • başbakan: muhtar kent (dünyanın en büyük firmalarından birinin yöneticisi ve vizyoner biri. daha iyisi can sağlığı ).

    başbakan yrd: cem kozlu, güven sak, tevfik güngör, osman ata ataç (hepsi kendilerini ispat etmiş, "çakraları" açık insanlar).

    adalet bakanı: bu pozisyonun bakanlıktan çok kurul olması, bu kurulun da ne kadar azınlık varsa (ermeni, rum, lgbt, alevi vs) onlardan birer temsilciyle kurulması taraftarıyım. üye sayısı tek sayı, kurul kararları oybirliği ile alınmalı. kitapta ne yazdığından çok "damdan düşen" birinin yapabileceği iş gibi duruyor.

    aile ve sosyal politikalar bakanı: lagvedilsin bize ne yahu insanların ailesinden.

    dışişleri ve avrupa birliği bakanı: cem kozlu (keşke ismail cem hayatta olsaydı. lakin cem kozlu'nun vizyonu ve geçmiş başarıları da bu pozisyon için yeterlidir.)

    bilim, sanayi ve teknoloji bakanı: lagvedilip yerine sanat, felsefe ve teknoloji bakanlığı kurar, yine bunu üç kişilik bir kurula havale ederdim. bu üç kavramı ana okulundan emekliliğe insanların içselleştirmesini sağlamalıyız.

    çalışma ve sosyal güvenlik bakanı: yine, adalet bakanı gibi bir kurula emanet edilmeli diye düşünüyorum. içerisinde sendika temsilcisi, maliye ve ekonomi bakanları ile adalet bakanı (kurulu) bulunabilir.

    çevre ve şehircilik bakanı: dücane cündioğlu (olur olur, nefes alan kentlerimiz ve kentten nefes alan çevre olur, güzel olur)

    ekonomi bakanı: mahfi eğilmez ("altında ekonomi politikası olmayan her tür politika çökmeye mahkumdur" sözünün sahibi, konusuna hakim ve çözüm odaklı biri olurdu).

    gıda, tarım ve hayvancılık bakanı: ali ekber yıldırım (türkiye'deki tarım ve hayvancılık sorunlarını bilen ve bunlara çözüm getirebilecek biri. makalelerinden anladığım konuyla ilgili epey deneyimi ve bilgisi mevcut).

    gümrük ve ticaret bakanı: lagvedililip ekonomi bakanlığı altına alınabilir.

    içişleri bakanı: adalet bakanlığı benzeri bir kurula emanet edilmeli.

    kalkınma bakanı: lagvedililip ekonomi bakanlığı altına alınabilir.

    kültür ve turizm bakanı: ilber ortaylı ( :) )

    maliye bakanı: şükrü kızılot (kendisinden iyi maliye bakanı olur da bilemiyorum bundan sonra yazılı herhangi bir kanun çıkar mı? maşallah, hoca 30 yıllık tüm mevzuatı satır satır biliyor).

    milli eğitim bakanı: güven sak (belki son 400 metrede sanayi 4.0'ı yakalatabilecek vizyonda biri varsa o da kendisidir).

    milli savunma bakanı: lagvedilip genel kurmay, dışişleri ve içişleri bakanlığı tarafından bir kurul oluşturulabilir.

    orman ve su işleri bakanı: cemal gülas (heh heh nam-ı diğer "ayı cemal". başkasını düşünüyorum da, ı ıh... memleketin karış karış toprağında kendisinin saçı sakalı vardır :) ).

    sağlık bakanı: mehmet öz (obeziteyle mücadele ve sosyal sigorta masraflarının düşmesi başta olmak üzere tüm toplumu spora ve sağlıklı yaşama teşvik edebilecek yegane "show-man").

    ulaştırma ve haberleşme bakanı: süreyya ciliv (kendisiyle şahsen tanışma fırsatı bulduğum, sektörün epey kapasiteli isimlerinden biri).

    denizcilik bakanı: özkan gülkaynak (bu bakanlık ayrıca takip edilmesi gereken bir kurum. tüm dünyayı kendi yaptığı ahşap tekneyle ve eski navigasyon teknikleriyle gezip gelen birinden daha iyi seçenek olur mu?)

    bunların dışında bağımsız bir kurul da oluşturularak bu bakanların faaliyetlerinin izlenmesi ve performanslarının değerlendirilmesi de verimli çalışmayı sağlar.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap