2 entry daha
  • dağıtılacak olan yeni kimlik kartlarıyla fişleme ciddi anlamda kolaylaşacak. devletin veri tabanında tek hesap dahilinde kayıt altında olacaksınız.

    örnek:

    bir eyleme mi katıldınız? zaten bu tür toplaşmalarda bulunulan yerlerde mevcut kameralara ek olarak oldukça kaliteli yakın plan çekim yapabilen polis kameraları da(çevik kuvvet ekiplerinin kaskları üstünde ve tomaların tepesinde yer alan) bol bol görüntü alıyorlar. bu kayıtlar, veri tabanında yer alan biyometrik fotoğraflarla eşleşme olanağı verecek yazılımlara yüklendiğinde otomatik olarak o eyleme katıldığınızın bilgisi hesabınıza işlenecek.

    benzer durum sosyal medya eğilimleri açısından da geçerli. yeni kimlik kartları sizi devlet açısından tamamen online hale getireceği için mesela istenmesi durumunda telekomünikasyon iletişim başkanlığı geniş çaplı bir rapor hazırlayarak yapılan paylaşımlar temelinde bir sınıflandırma yaparak(en basitinden kişiler hangi partiye oy verecek gibi) raporu içişleri bakanlığı'na sunabilir. bakanlık da bütün eğilimleri kişisel bilgilerle eşleştirip veri tabanını siyasi yönelimler temelinde genişletebilir.

    "bütün bunlardan bana ne kardeşim, ben zaten eyleme katılmam, devlet hangi partiye oy verdiğimi bilecekse de bilsin" mi diyorsunuz?

    peki, bir farazi örnek daha verelim:

    diyelim ki akp seçmenisin. mutlu mesut yaşadın. çocuğun oldu büyüdü yetişkin oldu meslek lazım kpss'ye girdi belli bir puan yaptı mülakatlardı filan derken dış işleri bakanlığı'na ateşe olarak girecek oldu. sene de 2025 olsun.

    işe bak ki tam da o zamandan kısa bir süre önce gün geldi devran döndü desteklediğin iktidar el değiştirdi, hatta tam da en nefret ettiklerinin eline düştü. devleti yönetmeye başlayan bu herifler dedi ki sonra: kurumları temizleyelim. yeni alımlarda memurların akp'li olmamasına dikkat edelim. akp de sağolsun öyle bir fişleme imkanı bırakmış ki arkasında, mülakatlara kalanların bırakın nasıl bir siyasi/toplumsal kültüre ait olduklarını, gündelik hayatlarında nerede takılırlar, ne yer içerler hepsi gözümüzün önünde!

    senin çocuk boşa çalışmış, boşa çırpınmış kardeş geçmiş olsun. en fazla baba mesleğinden devam eder, o da varsa tabii.

    velhasıl,

    haydi bırakalım işin erdoğan iktidarı ne yapıyor, ne yapmaya çalışıyor kısmını. haydi yukarı bahsedilenlerin hiçbiri mesele olmasın. fakat bu distopik güç birikimi yarın birgün döner bulur mirasçını.

    bunlar böyle giderse arklarında öyle bir devlet gücü bırakacak ki, ardılları istemese de rövanşı almak isteyecekler.

    torunun fatih'i bir daha düşün derim.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap