4 entry daha
  • foveon x3 algılayıcı geliştirmeleri, sensörlerin üretimi konusunda sony ile işbirliği, yüksek çözünürlük, dahili wifi, gps, tam dokunmatik ekran, scott kelby v.s. gibi onlarca dedikodu ve 5 yıllık bekleyişin sonunda "revize" edilerek çıkartılabilmiş, çıkmaz olasıca amiral gemi. bu mu yani? 5 yılda bu kadar mı geliştirebildiniz ağalar?
    d810a gibi astro fotoğrafçılığa da hitap etse, dual cmos af ilk kez 70d'de değil de bunda çıkmış olsa, eye control tekrar eklense, video konusunda a7 sıı'den daha iyi olsa, 61 otofokus noktası çoğaltılmış olsa, magnezyum alaşım yerine artık karbon fiber teknolojisi kullanılsa, dinamik aralık konusunda nikon'u devirse ve 1dx'ten sonra bu kadar geç kalınmamış olsa neyse.
    e ne de olsa "1"serisi bu.

    d5'in sensör ve ıso başarımı gibi, hız dışında ne eklemişler bu alete fotoğraf adına?
    ortalığı kasıp kavuran a7 s ıı'ye göre ne eklemişler video adına?
    neden canon 2008’de kendi başlattığı devrimin öncülüğünü sürdürmüyor?
    neden c300, c500, c700 diye giden ve binlerce dolara satmaya çalıştığı kameralarını filmcilere kastırmak istiyor?
    neden full sensör 4k raw kayıt yok?
    neden log kayıt, lut vs. gibi filmciler için önemli ayrıntılar yok?
    neden hdmı kapısından sadece 1080p çıktı veriyor?
    neden sensör başarımın %88'de kaldı?
    neden dokunmatik ekran nikon d5'teki gibi tam değil?
    neden tuş aydınlatması yok?
    neden dahili wi-fi konulamıyor yıl olmuş 2016 bu ne biçim amiral gemi?

    gelişen kamera ve sensör teknolojileri ile mobil cihazların cayır cayır yükseldiği, large-dslr'lerin günden güne kan kaybettiği günümüzde; çekim sayısı ile uğraşacağınıza maliyetleri aşağı çekmek için uğraşsanıza. 6000 dolar para istiyorsun, hâlâ daha wifi için ayrı modül satıcam diye uğraşıyorsun. ulan tuğla kadar aletin içinde incecik telefonların özelliklerini barındıran çip ve modülleri koyacak yer bulamadınız mı? yok ısı borusuymuş, yok sensör temizlemeymiş. bırakın abi ya.
    fotoğrafı coğrafi olarak etiketlemek, interneti görünce cart diye kablosuz üzerinden anında paylaşabilmek, cayır cayır dinamik aralık ve gürültüsüz tertemiz fotoğraflar çekmek varken, bana ne sensörün temizliğinden ısınmasından?
    bu aletin asıl amacı fotoğraf çekmek değil mi?
    elbette sensörün ısınması noise başarımını düşürür doğru ama 4k video çekerken sen ne yaparsan yap o ısınır. sanki sürekli 4k video çekecek ya da uzun pozlama yapacakta derdiniz o olmuş. ayrıca sensörün içinden akım geçiyor, mıknatıslanıyor. ne yaparsan yap o toz yapışır. ben kendim temizliyorum zaten sensörü, makine hikaye.
    bırakın artık şu çekim sayısını. tekrar söylüyorum,
    dinamik aralık ne alemde? noise başarımı ne durumda?

    yıllardır aynı magnezyum alaşım gövde, aynı silikon wafer üretimi bayer mozaik sensörler, maliyetler niye aşağı çekilemiyor.?
    nikon d810'un sensörü gibi %97 başarı oranına sahip bir canon modeli ne zaman göreceğiz?

    milletin haldır haldır "dslr killer" lakaplı sony a7 sıı almak için dslr'leri elinden çıkartmaya çalıştığı günümüzde 1dx mark ıı'nin video başarımından bahseden zihniyetler.! etrafınızda 1 serisi ile video çeken kaç kişi-prodüksiyon gördünüz?
    hele ülkemizde.
    daha 1dc kullanan bile yok. 1serisini övüp 5 serisi ile tırmalıyorsunuz anca. sıkıştığınız zamanda kardeşim para varda biz mi alıp kullanmıyoruz diyorsunuz. işte en başa döndük değil mi? maliyet.
    üstelik video ve prodüksiyon işleri fotoğrafçılığa benzemez. arri, red ve blackmagic olduğu sürece yedirmezler. hem daha sony ve panasonic var sırada durun bakalım.

    5 yıldan sonra gelen amiral gemi. alın, tepe tepe kullanın.?
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap