3 entry daha
  • in memoriam: antoine demoitié (1990-2016)

    dün pedallanan gent - wevelgem klasiğinde gökkuşağı mayosuyla bitiş çizgisinden ilk sırada geçen peter sagan uzun süren ikincilik hükümdarlığını yıkarken, yarışın pek de önemsenmeyen gerilerinde, zira domestikler görevini yapmış grupettoya katılıp yarışı bitirmek için pedallarken bir yuva çoktan yıkılmıştı.

    antoine demoitié, peloton içinde bir kazaya karıştığı sırada üzerinden yarışı takip eden kamera motorlarından birinin geçmesi sonucunda hayatını kaybetti!

    yarışın bitmesine 115 km kala sainte-marie-cappel'de yaşanan kazada diğer dört bisikletliyle birlikte yere düşen team wanty-gobert formasıyla yarışan belçikalı pedal antoine demoitié'nin üzerinden yarış motoru geçti.

    takımının yaptığı duyuruda ağır yaralandığı belirtilen antoine demoitié, önce yerel bir hastaneye sonrada üniversite hastanesine nakledilmesine karşın yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

    2015 sezonunda motor ve servis araçlarının yol açtığı kazalar bayağı konuşulmuş, en son greg van avermaet ve peter sagan fena halde etkilenmişti. çok tartışılan olaylar ucı başkanı brian cookson'un bu tür olumsuzlukların yaşanmaması üzerine çalışılacağını açıklaması üzerine dinmişti. ancak görünen o ki, üzerinde çalışılmamış sümen altı edilmiş. dünkü yarışta antoine demoitié'nin üzerinden geçen motor dışında yarışı takip eden, görüntü ve fotoğraf peşinde koşan iki motor daha kaza yaptı. yer yer canlı yayınlarda motorların sert eğimlerle mücadele eden bisikletlilerin burnunun dibine dek girip çekim yaptığına şahit oluyoruz. en son örnek 2015 vuelta a espana'nın 11. yani kraliçe etabında kaza yaptıktan sonra acı veren çatlak ve yaraları eşliğinde pedallamaya çalışan chris froome'un (team sky) dibine girip çekim yapan motor idi.

    artık yeter!
    kaynak götüm değil aynakol.org!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap