6 entry daha
  • hiçbir biyomühendislik altyapısı olmamakla birlikte; gdo'yu medyadan, facebook post'larından, greenpeace'cilerden falan duymaktan ileri bir birikimi olmayanlar tarafından, bilim adamlığı sorgulanan; başarılı bilim adamı, ilgili ve babacan hoca.

    türkiye'de herhangi bir şekilde üretimi ve tüketimi yasak olsa da; amerika'daki meyve-sebzenin %70'ini oluşturan, 19 yıldır piyasada olduğu halde tek bir alerji, zehirlenme, kanser, mutasyon vs. vakasına neden olmamış, bugüne kadar hiçbir vakaya rastlanmamış bir ürün hakkında atıp tutanların aksine, yıllarını bu konuya adamış bir bilim adamıdır kendisi. gdo'lu ürün kullanmanın; bitkinin yabani ot temizleyicilerine, böceklere, kuraklığa karşı direnç kazandırdığı için insana, hayvana doğaya asıl zararı veren kimyasallardan kurtulmamızı; popülasyon artışını karşılayamayan tarımsal faaliyetin verimini arttıracağını, ayrıca gıda maddelerin besleyiciliğini arttıracağını bilmeyenler tarafından hem kendisi hem savunduğu gdo mevzusu sürekli karalama kampanyasına maruz kalan, çok değerli bir profesör.

    her ne kadar türkiye'deki bilinçsizlik yüzünden artık üniversite laboratuarlarında çalışmak dahi yasak olduğu için; bitki biyoteknolojisi çalışılan sabancı üniversitesi bünyesinde yer alan çetiner lab'da gdo çalışılamasa da; eminim yıllarını gdo konusunda bilinçlendirme yapmaya adamaktan vazgeçmeyecektir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap