36 entry daha
  • zinde olmak, ingilizcesi 'fit' olan durumda kalabilmek icin yapilan spor. bazisi ko$ar, bazisi yuruyu$ yapar, bazisi hem kardiyo cali$ir hem de agirlik. burada dikkat edilmesi gereken nokta, bunlar amator sporlardir, saglik ve guzellik icin yapilir. 100 ki$iden 99.9'u rekor kiracagim diyerek ko$muyordur. spor salonlari profesyonel degil, amator sporcular ile doludur.

    'niye vucut geli$tirme yapiyorsun?', 'beygir misin?', 'sen once beyin kaslarini geli$tir' gibi yakla$imlar olur bu sporu yapanlara. genelde bazi $eylerin farkinda olmayan insanlardan gelir boyle yorumlar. mesela insan olur kokuyordur umrunda degildir, digerleri deodorant kullanmayi tercih ederken. bazisi gobek yapmayi, bazisi saglikli ya$amayi tercih eder. bazisinin spora ihtiyaci vardir stress ile ba$a cikmak icin, bazisi kendi stresini ba$kalarina yoneltir. bu bakimdan vucut geli$tirme sporu ile sorunu olan ki$iler $u iki durum dan bir veya ikisi icindedir:

    1. fitness ve body building arasindaki farktan haberdar degildir. herkes 100 kilo olmak icin spor salonuna gider zannediyordur, hatta omrunde profesyonel bir vucut geli$tirmeci gormemi$tir bile.
    2. kiskanmak, tabi daha temelde kendinden nefret etmek. bazilari ula$amadigi yerlere gelenlere gipta ile bakar, bazilari kotulersem belki ordan inerler fikri ile sacmalar. (bkz: egitim cahilligi alir e$eklik baki kalir)

    not: beyindekiler kas hucresi degil, sinir hucresidir. gencler yanli$ ogrenmesin.
8460 entry daha
hesabın var mı? giriş yap