11 entry daha
  • bendeki tesirini yazmakla nasıl ifade edebilirim yahut anlatılmakla anlaşılacak bir mesele midir bilmem. yazdıklarını hep okudum ve o samimi dilin büyüsüne kapılmamak için, "aslında bunlar sadece yazdıkları, kendisi böyle içten samimi biri olmayabilir gerçekte" fikrine inanmamak için epey çabaladım yıllarca. bugüneymiş kısmet, aslında düne, galata dolaylarında bir yerde söyleşisine yetiştim. kendi dünyası gibi ufak, iç içe bir salonda 2 saat, bir sigara molası ve imza muhabbet derken izlemeye, dinlemeye doyamadım. neler hissettim anlatayım biraz.

    öncelikle edebiyatın öyle zannedildiği kadar tesirli, dünyayı kurtaracak cinsten güçlü bir alan olmadığını, kendisini ilhami algör'den ziyade ilhami olarak bildiğini, tanımlamaların insanı ve insanın zihnini kısıtlayacağına inandığından kendine yazar deyip köşesine çekilmek istemediğini, bunun yazdığını yaşamak mı yoksa yaşadığını yazmak mı ikileminde kolaya kaçmak olarak algıladığını, 'rutin'inin evinin içinde kafka ve dostoyevski kitaplarıyla yatıp kalkmak değil çamaşır yıkamak, elektrik faturalarını yatırmak olduğunu ve daha onlarca kendime yakın fikirlere sahip olduğunu anlattı. konuşmada sık sık kilitlenip, konsantrasyon sorunu yaşadığını söyledi ve zaman zaman bakıştık. aramızdaki onca yaş farkını hissedemedim. sanki bir masada karşılıklı otursak konuşacağımız çok şey olduğunu ve bu konuşmada durup "ya sen kaç yaşındasın ben kaç yaşındayım, ben ilhami algör'üm müzeyyen'in yazarı sen kimsin" demeyeceği o kadar belliydi ki. pat küt sorulara dahi içten, umursayarak, çoğu kez duyamadığı için başka cevaplar vererek ve bu durumdan da mahcup olarak insan olduğunu hiç unutturmadan sohbet, muhabbet...

    yakından tanısa beni severdi ilhami abi. dahi, muzip, samimi, delikanlı, konuşma esnasında ne anlatacağını unutup "dalma hakkım var mı?" diye soran, üstten değil alttan bakan, ne kadar iyi insan tanımım varsa(bak yine tanımlıyorum!) hepsini içinde barındıran harikulâde bir insan. yazar veya değil, çok iyi bir insan. seviyorum seni ilhami abi. yazmasan da olur.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap