3 entry daha
  • 1920-1999 yılları arasında yaşamış futbol adamı. alf'i sever misiniz diye anket yapsak ingiltere'de büyük bir çoğunluk evet derdi. fakat ingiltere'nin alf'i bizim sevdiğimiz kedi düşmanı olan değildir, biricik hocaları ramsey'dir.
    oyunculuk kariyerinde inatçı bir bekti. bazen ortasahada da yer bulmuştu. southampton'da başladığı kariyerine, tottenham hotspur'da devam etti ramsey. otuziki kez millî formayı giydi, üç gol attı. macaristan'ın tarih yazdığı 25 kasım 1953 ingiltere macaristan maçında da bir gol atmıştı.
    1955 yılında ipswich town'ın başına geçti, sekiz yıl sonra da ingiltere'nin başına. ilk icraatlerinden biri fazlasıyla güvendiği bobby moore'u kaptan ilân etmekti. gerisi çorap söküğü gibi geldi. 1966 ingiltere dünya kupasının şampiyonuydu ingiltere. başındaki adama da bayağı borçluydu. beyin yıkaması, aşırı motivasyonu, ikna gücüyle bizim stil gaz hocalara enfes bir örnekti ramsey. çok iyi taktisyendi diyeceklere birkaç kez kaptanından tavsiye aldığını söylemeden geçemeyeceğim. ingiltere, kendisine vefa borcunu ödemek için fazla da beklememişti. alf, sir ünvanına hemen ertesi sene kavuşmuştu zira futbol bazılarının da söylediği gibi anavatanına geri dönmüştü, ilk ve son kez...
    (bkz: football is coming home)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap