1 entry daha
  • bence en carpici örnegi mücadele suresinin 12. ayetinin 13. ayetiyle neshedilmesidir.
    simdi bir takim kendini bilmezler, ikide bir peygamber efendimize danismaya gelip rahatsiz ediyorlarmis. bunun üzerine pat diye o evrensel bilgelige vakif olmus ayet iniverir:
    "ey iman edenler! peygamber ile gizli-özel bir şey konuşmak istediğiniz zaman, bu konuşmanızdan önce bir sadaka veriniz. bu sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. şayet bir şey bulamazsanız, artık allah bağışlayan ve merhamet edendir."(mücadele, 12)
    fakat nedendir bilinmez, hz. ali'den baska kimse dirheme kiyamaz, peygamber efendimize ne gelen olur, ne giden. bunun üzerine kutsal danisma ücreti ayni surenin 13. ayetiyle nesh ve de feshedilir:
    "gizli (özel) bir şey konuşmanızdan önce sadaka vermekten korktunuz da mı yerine getirmediniz? fakat allah da sizi affetti. şu halde namazı kılın, zekatı verin, allah'a ve resulüne itaat edin. allah, yaptıklarınızdan haberi olandır." (mücadele, 13)
    simdi bana müslüman kardeslerimiz bir sekilde aciklayabilirler mi ki, evrensel bilgelik, dogruluk ve tanrinin buyruklarini icerdigini iddia eden bir kutsal yazida ilk önce bir danisma ücreti koymanin, kimse paraya kiyamayinca da özel indirime gitmenin ne yeri var? hadi bunu gectik, e hani "allah ve resulü bir ise hükmettigi zaman (inananlara) artik islerinde baska yolu seçmek yarasmaz. allah'a ve peygambere baskaldiran süphesiz apaçik bir sekilde sapmis olur..." (ahzab, 36) idi?
    hayir ben anlayamiyorum bunu, "zira allah onlarin (münkirlerin) kalblerini ve kulaklarini mühürlemistir; gözlerinde de perde vardir ve büyük azab onlar içindir" (bakara, 7), ve bana hic kizmayiniz lütfen, cünkü "allah kimi dogru yola koymak isterse onun kalbini islamiyete açar, kimi de saptirmak isterse... kalbini dar ve sikintili kilar. allah inanmayanlari küfür batakliginda birakir" (en'am, 125).
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap