4 entry daha
  • birilerinin hakkını yemenizin mümkün olmadığı amerikan şeysi. çünkü kazanınca abd elçiliğine gidip bilmem kaç yüz dolar para harcayıp, sağlık testelerine mülakatlara girip zibilyon tane formaliteyi yerine getirmeniz gerekir. bunları yaptıktan ve o sene abd'ye giriş yaptıktan sonra almaya hak kazanabildiğiniz karttır.

    bunları yap-maz-sanız kartı değil, sonrasında bütün haklarınızı kaybedeceğiniz kartınızın çekilişini kazanmış olursunuz sadece. zaten 50 bin tane verilecek kartın çekilişini 100 bin kişinin kazanmasının nedeni de budur. formaliteleri yerine getirmeyen kişi anında elenir ve haklarını kaybeder, o çekilişi kazanan 100 bin kişiden de tüm formaliteleri yerine getirip kartı gerçekten almak isteyen bir 50 bin kişi tamamlansın diye kontenjanın 2 katı çekilişi kazanan çıkar.

    yukarda da bir arkadaş 15 yıldır turistik gezi yapıyorum sadece diyerek dalga geçmiş kendince ama o da mümkün değildir maalesef. tüm formaliteleri yerine getirip kartınızı alsanız bile senede bir kere turistik gezi yaparak 15 yıl kartı elinizde tutamazsınız. zira amerika'ya turistik gezi yapmak için, hali hazırda zaten b1/2 adında turistik vize vaırdır.

    niye turistik gezi yapmanız için koskoca ülke çekiliş düzenlesin, dünya kadar insana formaliteleri yerine getirtsin, ve herşeyden önemlisi süresiz oturma ve çalışma hakkı versin? green card her sene farklı bir eyaletine "road trip" yapın diye verilen bir "turistik vize" değildir. birkaç yıl takılırsınız anca öyle. sonrasında "turistikten" öte abd ile daha güçlü bağlarınız olduğunu kanıtlayamazsanız şut ve gol. geçmiş olsun.

    çekilişi kazanan (bak kartı demiyorum) arkadaşlar bunları aklında tutarlarsa faydası olabilir.
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap