6 entry daha
  • genellikle abd'de yaşayanların "bak çok zor, öyle zor, böyle zor, zor olduğunu söylemiş miydim, şu var o daha da zor, zaten aşırı zor yani bakma benim burada olduğuma ben greencard'la gelmedim, ona rağmen uber zor" şeklinde garip geribildirimler verdiği olay.

    abi biliyoruz, zor. yahu ben ankara'da okuyup istanbul'da iş bulup oraya geçince zorlanıyorum. müsade et de koca kıta değiştirip bir de greencard gibi bir şey ile gelince zorlanacağımı bileyim. adam 20 tane entry yazmış, hepsi ne kadar zor olacağıyla ilgili. bu adamlara kalsak yozgat'ta falan yaşamamız lazım.

    merak etmeyin duyarlı yazarlar. biz de biliyoruz çok zor olduğunu. zaten daha gitmeden türlü zorlukları yaşıyorsun. adamlar sana o kartı verene kadar kan alıyor senden. 2 farklı arkadaşım 1 de akrabam gitti bu yolla amerika'ya. sağolsunlar böyle "o çok zor, bu böyle kan alıyor, şu şöyle ensene vuruyor" demektense, hepsi birer blog açtı ve çektikleri çileleri gün gün anlatmışlar. ha bunu söyleyip, çözümlerini de anlatmışlar. kim bilir, belki bu denemede değil de; 5 yıl sonra, 10 yıl sonra çıkar. çıkana kadar devam edeceğim. çıktığında da belki bu zamana kadar okuduğum bütün sorunların daha büyükleri başıma gelecek. kararlı olduktan sonra bir şekilde halledilir.

    bir de burada öyle bir hava yaratılmış ki, sanki başvuran herkes meksikalı kaçakçı göçmenler. okumamış cahil falan. yok abi öyle bir şey. buradaki herkes greencard olmasa bile gerekirse iş başvurusu yapıp gitmeyi deneyebilecek seviyede. çoğu kişi iyi işlerde çalışıyor, güzel cv'leri var. hele zaten global ölçekte tanınan bir firmada çalışıyorsan adamlar en kötü bir skype konferansına davet ediyor, eline yüzüne tipine konuşmana bakıyor.

    anladık abim, zor. şu ülke insanının bir şeyi başardıktan sonra ya da başarmasa bile etrafındakilere "çok zor la çok zor" demesi hasta ediyor beni. tamam belki greencard ile gelmedin, master'a doktoraya gittin, iş kurdun gittin, iş başvurusunda bulundun da ok dediler gittin, bir şekilde gittin. iyi ki zorlandın, şimdi herkes sana göre peasant, herkes zorlanacak kalifiye olmayan işçi. az pozitif yaklaşın be. içimi şişirdiniz.

    bu sürekli moral bozan "çok zor abey"ciler için yazılmış süper bir yazı var. vakti olan okusun.
    https://medium.com/…fuck-up-48428d3990b5#.n0lhe25oz

    türk bir arkadaş da bu yazıdan esinlenip benzer bir yazı yazmış
    https://blog.versiyon2.com/…9bc6fd8bb941#.52y5gvtjo

    edit: sanırım türkçe olan bazen açılıyor bazen açılmıyor, anlamadım. medium'da "herkes sıçıp batırmanızı istiyor" şeklinde aratırsanız çıkacaktır. yazan arkadaş serkan mutlu.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap