• göktürk üçoluk tarafindan sacmalanan bir laf. kesin beyanati soyle
    --- spoiler ---

    gerçek profesyonellikte yazılımın fiilen yazılması yazılım mühendislerince yapılmaz.
    --- spoiler ---
    link:
    http://www.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/#bilgisayar mühendisliği

    once merak edip acaba hayatinda hic yazilim muhendisligi yapmis mi diye baktim. cv sini koymus kendisi, hemen girip baktim:
    http://www.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/cv14.html

    l978 yilina dayanan oz gecmisinde; bir tek 1986 nin yaz tatilinde "consultant" olarak muhendislik degil; arastirma laboratuarinda calismis bir akademisyenin beyani oldugunu gordum.

    bunu diyen sahis, buyuk ihtimal ogrencilerine de ayni lafi ediyodur.

    ıste bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak dedigimiz olayda aynen budur.

    bre adam, git 3-5 yil yazilim muhendisi olarak calis sonra boyle bir laf et. sonra ogrenciler gelip; ya uff benim hocam kodu amele yazar dedi, yurtdisinda oyle degilmis; diyen tipler artiyor.

    en kotu deneyimin yok; mezun olan 3-5 tane google/microsoft vs de calisan yazilim muhendislerine sor; kod yaziyolarmiymis diye?

    tamam yazilim muhendisi oturup 8 saat durmadan kod yazmaz, veya tek yaptigi sey kodlama degildir; ama yazilim muhendisinin oldugu yerde kod yazma isini baska bir kisi yapmaz.

    not: yazilim "gelistirme" muhendisiyim ve bugun calistigim 8 saat surecinde yazdigim kod sayisi 20-30 satirdan fazla degildi. 100 satiri anca haftada bir gecerim. benim disimda yaklasik 2000 kisinin yazilim muhendisi olarak calistigi bir firmada calisiyorum; kimsenin oturupta butun gun kod yazdigini gormedim (teknik olarak zaten pekte mumkun degil)
244 entry daha
hesabın var mı? giriş yap