45 entry daha
  • birçok kişi tarafından maddiyata bağlanarak tembelliğe kaçıldığını düşündüğüm şey.

    hobi her zaman maddiyatla ilgili değildir. hiçbir maliyeti olmayan hobiler de edinilebilir. yeter ki insanın içinde heves ve yapma isteği olsun. evet maddiyat gerektiren hobiler vardır elbette. müzik aleti çalmak mesela. en azından o enstrumanı satın almak gerekir, belki ders almak gerekir. ya da pahalı hobiler; uzaktan kumandalı araçlar kullanmak, koleksiyon yapmak, dağcılık vb. güzel şeyler tabii ama işte para gerekir.

    ama bir şeyler üretmek için her zaman paranın arkasına sığınmak bence biraz kolaycılık. bugün hiçbir şeyim yok diyen insanın bile elinde iyi kötü bir akıllı telefon var. o kadar istekliysen film çek abi telefonla. inanın vine videoları çekmek bile bence ciddi bir hobidir. bilgisayarın yoksa, yine akıllı telefonlar için ücretsiz montaj programları da var.

    teknolojik bir şey istemiyorsan, günlük eşyalardan, atıklardan objeler, sanat eserleri üret. bırak çirkin olsun, kimse beğenmesin. teneke kutulardan heykel yap. ağaç parçalarından oyuncaklar yap mesela.

    kalemin kağıdın da mı yok? çiz, kara kalem resim yap. yazı yaz. öykü yaz, makale yaz, roman yaz, senaryo yaz. yazmak en iyi deşarj yöntemidir. zihnini boşaltır.

    hani yurt dışında sokaklarda çekilen videolar var. adam boya kutularıyla öyle bir perküsyon çalıyor ki, ağzımız açık kalıyor. sen de yap, belki olur.

    bitki yetiştir. evde, balkonda. çiçek sevmiyorsan, domates, biber, çilek ya da baharatlar, otlar yetiştir.

    sabun yap. git bim'den en ucuz zeytinyağını, ayçiçek yağını ve bir paket de lavabo aç al. istersen içine bir damla lavanta yağı ekle bak, nasıl sabun yapılıyor evde. ben kaç kez yaptım.

    her hobi maddiyat gerektirmez. bunun arkasına sığınmak biraz da tembelliktir. illa ki her zevke, her ilgi alanına göre düşük bütçeli bir şeyler bulunur. yeter ki yapmak iste. ama biliyorum ben de dahil herkese haftanın beş gecesi survivor seyretmek daha cazip geliyor.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap