7 entry daha
  • auschwitz odağında, auschwitz öncesinden itibaren kamplara yollanan insanları öldürmeye yetişemeyen nazilerin denediği çeşitli metodlarla birlikte pek çok detayı anlatan, insanların çaresizliğini ve korkusunu size hissetirmeyi başaran gerçek bir bbc eseri.

    nazilerin bitmez tükenmez yahudi nefretinin kökenleri ile birlikte askerlere sistematik olarak tüm problemlerin nasıl yaudilerden kaynaklandığı empoze edilerek verilen müthiş motivasyonu da anlatır. dönemin ss'leri ile birebir yapılan röportajlar ve rudolf höss'ün idamını beklerken kaleme aldığı anılar bu motivasyonla nazilerin olayı nasıl toplu kıyımdan ziyade tamamen bir "iş" olarak gördüklerini açıklaması açısından önemlidir.

    bunların yanı sıra treblinka'dan josef mengele'ye, auschwitz'deki genelevden sonderkommandoların hikayesine, nazilerle bir milyon yahudinin hayatına karşılık 10,000 kamyon için istanbul'da yapılan görüşmeye kadar pek çok konyua ışık tutan belgeselde anılarını anlatan, ikiz kardeşiyle birlikte mengele'nin kurbanlarından biri eva mozes kor'un hikayesi forgiving dr. mengele isimli belgeselde daha detaylı olarak ele alınmıştır.

    bunun da dahil olduğu, bbc'nin ikinci dünya savaşı'nı neredeyse tüm cephe ve açılardan inceleyen başarılı belgeseller serisi için; (bkz: history of world war 2)
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap