9 entry daha
  • süper araçlar.

    siren, çakar kullananlara kızmıyorum. gerçekten kızmıyorum. asıl kızdığım şey yıllardır hala buna uygun cezalar gelmemesi. adam trafik çevirmesinde yakalandığı zaman aldığı ceza sadece 72 tl mi 96 tl mi ne. 100 tl'yi bulmuyor yani. adam belki aylarca evine trafik derdi olmadan basıp gidecek 72 tl verir kullanır yani. sen doğru düzgün ceza vereceksin ki kullanamayacaklar.

    zaten çoğunlukla polisler bu araçları çevirmiyor sivil polistir vs'dir diye. hergünüm trafikte geçiyor bakıyorum resmi ekiplerin önünden basıp geçiyorlar. hele böyle ak-akp plakaysa, mercedes, audi, bmw gibi lüks bi marka siyah araçsa o aracı çevirmek çok zor. haritadan yer beğendirme riski var. polislere de kızamıyor insan neden çevirmiyor diye. ülkede azıcık bi yerde tanıdığı olan sıradan memuru işini düzgün yaptığı için ülkenin diğer köşesine sürdürebiliyor rahatça. herkesin de ailesi, düzeni var kendine göre.

    abd'de dmv'den izinsiz olarak aracınızda siren ve ışık kullanırsanız direkt "kendini polis olarak tanıtmak" vs ilgili maddelerden dava açılıyor hakkınızda.
    polislerin bile kendi otomobillerine takması yasak bunları.

    abd'de trafikte böyle sivil bir araç görürsen biliyorsun ki %99.9 gerçek polis.
    türkiye'de trafikte böyle sivil bir araç görürsen biliyorsun ki abartısız söylüyorum %80-85'i polis değildir.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap