165 entry daha
  • komodo ejderi endonezya'da üç ada kapatmış çok acayip ve bilim dünyasına nispeten yeni girmiş bir sürüngen olmasının yanısıra , kısa boylu ama korkunçlu ve hala zehirli mi yoksa bakteri mi taşıyor spekülasyonlarıyla anılan bir canlı. nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıyaymış fakat allahtan adada yaşıyor da karşımıza çıkmıyor, yoksa bizim neslimiz tükenirdi. adadaki pigme filleri yiyip bitirmiş, kökünü kurutmuş. yamyam pislik.

    nasıl avlandıkları ise geçen gece izlediğim belgesele şöyle konu olmuştur. şimdi bu sinsi, serinlemek için su birikintisinde yatan, ejderin yaklaşık on katı büyüklüğünde olan canım bufalonun yanına götün götün yanaşıyor. bufalo tabi irrite oluyor ama bi tepse bunu fezaya gönderebileceği için ciddiye almıyor ve git işine yeaa der gibi kuyruğunu filan sallıyor, devirdiği götünü kaldırmaya tenezzül bile etmiyor. sen git bu komodo ejderi bacağından ısırık al suyun içinde yatan bufalocağızın. bufalocağız kalk, bunu tepip dünya kaç bucak göstereme. bu ejder de az uzaklaş, biz zannedelim ki olay kapandı.

    daha sonraki günlerde bufalo nereye gitse önce üç, sonra beş, sonra yedi ejder hayvancığızı göz hapsine al. resmen uzaktan uzaktan gözünün içine bakıp günden güne zayıflayıp güçten düşmesini keyifle izle. piç, kendi yetmemiş arkadaşlarını da summonlamış bu aşağılık tiyatroya. meğer bunun yılan zehrine benzer bir zehri varmış, yalnız etkili hale gelmesi vakit alıyormuş, bunlar böyle beklemeye alışkınmışlar. avlanma stratejisi buymuş, avlanma stratejisine sıçtığım. on tane komodo ejderi bir saat içinde koca bufaloyu yedi bitirdi ya lan. içim parçalandı yemin ederim, önceden dinazora benziyor diye sempati duyduğum komodo ejderinden nefret ettim.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap